Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:55

Το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη από την Πρέβεζα- Απίστευτο σκηνικό με μικροπωλητή

1018 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/09/2021, 11:30 πμ | 0 σχόλια

Το παρακάτω συμβάν μπορούν να το επιβεβαιώσουν Πρεβεζάνοι που είναι εν ζωή και είναι άξιο αναφοράς. Αρχές δεκαετίας του 60 η Ελλάδα μια φτωχή χώρα και η Πρέβεζα, μια φτωχή πόλη.

Για να βγάλει τα προς το ζην, πλανόδιος μικροπωλητής πουλούσε χύμα φιστίκια. Μία δραχμή το φιστίκι το πουλούσε και ήταν εννιά ετών παιδάκι.

Απέναντι από το καφενείο του Παπαδιώτη (τότε) ήταν το παιδάκι και πουλούσε φιστίκια κι ο Μίκης Θεοδωράκης λίγο πριν περάσει από μπροστά του και κατευθυνθεί προς τη σημερινή Β΄Μπάλκου για να φτάσει στην παραλία της Πρέβεζας άκουσε μία φωνή: Κύριε Μίκη, θα πάρετε φιστίκια; Και απαντά: Παρόλο που μου αρέσουν έχω ένα πρόβλημα με το δόντι.

Στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης ρώτησε τον πιτσιρικά : “Με ποιο κόμμα είσαι;”
Για να λάβει την απάντηση: είμαι με την Ε.Ρ.Ε. ( Η Ε.Ρ.Ε. για όσοι δεν το γνωρίζουν ήταν ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, αμιγώς προσωποπαγές, που ιδρύθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1956 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή).

Βγάζει ο Μίκης ένα εικοσάρικο και το δίνει στον πιτσιρικά λέγοντάς του: “Πάρε να φας εσύ και το κόμμα σου.” Από τη χαρά του ο τότε πιτσιρικάς σταμάτησε να πουλάει φιστίκια κι άρχισε να τρέχει με χαρά από το εικοσάρικο που του έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης!

Η φωτογραφία είναι από το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη από το Αγρίνιο και είναι του Agriniopress.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα