Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:12

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας: Να γυρίσουν άμεσα στην δουλειά τους οι 17 εργαζόμενοι

666 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2021, 3:59 μμ | 0 σχόλια

Να γυρίσουν άμεσα στην δουλειά τους οι 17 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πρέβεζας που βγήκαν σε αναστολή εργασίας

Δεν περισσεύει κανείς μας στην μάχη ενάντια στην πανδημία

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα 02/09/2021 στάση εργασίας στην πύλη του νοσοκομείου ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή εργασίας σε 17 συναδέρφους μας με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην πλάτη αυτών των 17 εργαζομένων αλλά και χιλιάδων σε όλη την επικράτεια, βρήκε πρόσφορο έδαφος για πολιτική αντιπαράθεση σε ένα πεδίο που θεωρεί ότι την ευνοεί.

Βρήκε ευκαιρία, με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό σήμερα, με κάτι άλλο που θα επινοήσει αύριο, να υλοποιήσει την πολιτική της που είναι απολύσεις προσωπικού , συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων και είσοδος ιδιωτικών κεφαλαίων στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ δεν πρέπει να ξεχνάει ότι οι συνάδερφοι που πετάει σήμερα στο δρόμο, είναι εκείνοι που τα τελευταία δύο χρόνια δώσανε όλες τους τις δυνάμεις και μπήκαν στην πρώτη γραμμή για να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο και να προασπίσουν την υγεία του λαού.


Η πικρία που μπορεί να νιώσει ένας εργαζόμενος που έδωσε ολόψυχα αυτόν τον συλλογικό αγώνα και σήμερα, με μια υπογραφή, τον πετάνε σαν την τρίχα απ’ το προζύμι είναι τέτοια, που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη, τόσο στους συγκεκριμένους εργαζόμενους αλλά και σε όλους τους υγειονομικούς.

Στην σημερινή συγκέντρωση, στην πύλη του νοσοκομείου αποφασίστηκε μια πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από εργαζόμενους σε αναστολή, από εκπροσώπους δύο δημοτικών παρατάξεων ( Λαϊκή Συσπείρωση και Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη) και εκπρόσωπους του σωματείου , να ζητήσουν συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου. Δυστυχώς όμως η επιτροπή αυτή δεν έγινε δεκτή.

Ο αγώνας μας για να επιστρέψουν οι 17 συνάδερφοι μας στην θέση τους, θα είναι μαζικός και επίμονος. Θα είναι ένας αγώνας που δεν θα τον εμποδίσει καμία καταστολή, και καμία προσπάθεια συκοφάντησης.

Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να πλαισιωθεί από το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας γιατί το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο το οποίο κατακτήθηκε μετά από αιματηρούς αγώνες του εργατικού κινήματος.

Διεκδικούμε

· Την άμεση επιστροφή των συναδέρφων μας στις θέσεις τους

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο

· Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων στο νοσοκομείο

· Καλά στελεχωμένο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας με έμφαση στην πρόληψη

· Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

· Ανέγερση νέου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε Γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει την Δευτέρα 06/09 στον πίσω αύλειο χώρο του νοσοκομείου (εκκλησάκι) στις 13:00μμ για προγραμματισμό δράσης στο επόμενο χρονικό διάστημα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα