Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:59

Μήνυμα – Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2021, 11:08 πμ | 0 σχόλια

Μήνυμα – Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο πλαίσιο του σχολικού αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022

Στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας παραβρέθηκε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος κ.Νίκος Γεωργάκος, ανταλλάσσοντας ευχές με μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.


Τον αγιασμό στα συγκεκριμένα σχολεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ .Χρυσόστομος παρουσία μόνο των παιδιών από την 1η τάξη, ενώ για τους υπόλοιπους μαθητές ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε μέσα στις αίθουσες. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την δύσκολη υγειονομικά συγκυρία ,να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα και να προχωρήσει ο εμβολιασμός κατά του covid 19 ως μέσο ατομικής και κοινωνικής προστασίας

Ειδικότερα ο κ. Γεωργάκος ανέφερε:
“Αγαπημένα μας παιδιά του Δήμου Πρέβεζας – αυριανοί Έλληνες πολίτες, κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και αγαπητοί γονείς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε όλοι μαζί τη χαρά να παραστούμε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.
Ημέρα πάντα ξεχωριστή, ημέρα ιδιαίτερα φωτεινή αλλά και ημέρα γεμάτη από ελπίδα κι αισιοδοξία.

Αυτή την όμορφη ημέρα για τους γονείς που τους γεμίζει υπερηφάνεια, για τα παιδιά μας που τα γεμίζει από χαρά κι αισιοδοξία για τους εκπαιδευτικούς μας που τους κυριεύει από την αίσθηση του καθήκοντος για την μόρφωση των παιδιών, τελούνται οι αγιασμοί στο σύνολο των σχολείων του Δήμου Πρέβεζας και κάθε Δημοτικής ενότητας.

Αγαπητά μας παιδιά για δύο χρόνια τώρα προσπαθείτε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σας και σε απόλυτη συνεργασία με τους γονείς σας να ολοκληρώσετε στο έπακρο και δίχως καμία έκπτωση, τα σχολικά σας καθήκοντα. Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει με υπευθυνότητα και αίσθημα προστασίας του κοινού συμφέροντος, έχουν γίνει εμβολιασμοί άνω του εθνικού μέσου όρου, η πανδημία μεταλλάσσεται και επιστρέφει ακόμα πιο δυνατή και ύπουλη, με στόχο όλο και πιο νεώτερες ηλικίες.

Προσκαλώ κάθε έναν από εσάς, καθώς και τους γονείς σας και τους εκπαιδευτικούς να γίνουμε όλοι μαζί, μια ενωμένη ασπίδα προστασίας από την πανδημία, μέσα από τον άμεσο εμβολιασμό του προγράμματος «Ελευθερία», ώστε να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας, το οποίο και αποτελεί το κάστρο για να μην κλείσουν τα σχολεία και να γίνει η εκπαίδευση μέσα στις μαθητικές τάξεις.

Αγαπητά μας παιδιά, ξεκινάτε τη σχολική χρονιά 2021-2022 από το νηπιαγωγείο έως και την Τρίτη Λυκείου, ώστε να κερδίσετε το διπλό αγώνα της μόρφωσης και της ασφάλειας. Καλείστε μέσα από τις ειδικές συνθήκες, όπως οι ανάγκες μας επιβάλλουν, να ολοκληρώσετε το σχολικό έτος με επιτυχία. Ήδη έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή, σε μια νέα πραγματικότητα, όπου η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αλλά και της ολιστικής μεταβολής των επαγγελματικών και οικονομικών σταθερών από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, όπου επιβάλλουν την αλλαγή της φιλοσοφίας της σχολικής λειτουργίας, αλλά και τη στροφή προς τις τεχνικές δεξιότητες και δη τις ψηφιακές.
Απαιτείται για εσάς στη δική σας εποχή, ένα πιο ελεύθερο, πιο δημιουργικό που θα προάγει την κριτική σκέψη και την έκφραση των ταλέντων σας μέσα από δημιουργικές ομαδικές εκπαιδευτικές πρακτικές και μέσα από τη νέα φιλοσοφία της συνεργασίας και της πολυκλαδικότητας.

Είστε οι πρωτοπόροι αλλά και οι στυλοβάτες της νέας εποχής, για την οποία η Ελλάδα αλλάζει και προσαρμόζεται στα δεδομένα του αύριο που καλούμαστε να ζήσουμε από το σήμερα.

Εύχομαι από καρδιάς, αρχικά ως γονέας και έπειτα ως Δήμαρχος, καλή, δημιουργική, ασφαλή και επιτυχή σχολική χρονιά, όπου όλοι σας θα εργασθείτε και θα προσπαθήσετε με ζήλο στο δρόμο της παιδείας και της καλλιέργειας, που οδηγεί στη γνώση και την αριστεία. Διότι η αριστεία δεν ολοκληρώνεται από την επιτυχία αλλά από την προσπάθεια προς την κατάκτηση αυτής και να μην ξεχνάτε ότι η παιδεία και η μόρφωση θα σας προσφέρουν τη γνώση η οποία εγγυάται το φως της ελευθερίας.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια!”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα