Σάββατο, 20/04/2024 | 08:55

Θανάσης Καββαδάς: 3.404.524 ευρώ για αγροτική οδοποιία σε 14 χωριά του Δήμου Λευκάδας

419 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2021, 2:54 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «3.404.524 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε 14 χωριά του Δήμου Λευκάδας από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης – Υπεγράφη σήμερα η απόφαση ένταξης από τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα»

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα η απόφαση ένταξης έργου συνολικού ύψους 3.404.524 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Λευκάδας μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση αγροτικών οδών επιφάνειας περίπου 52.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και προμήθεια υλικών για αποκατάσταση των οδών σε 14 κοινότητες της Λευκάδας, και συγκεκριμένα στα χωριά Δράγανο, Βουρνικά, Πηγαδησάνοι, Πλατύστομα, Κοντάραινα, Κάλαμος, Καρυά, Κατωχώρι, Λαζαράτα, Σύβρος, Φτερνό, Άγιος Πέτρος, Νεοχώρι και Καλλιγόνι.
Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης προετοιμάστηκαν από το Δήμο Λευκάδας και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σχετική πρόσκληση.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Σήμερα, στη διάρκεια συνάντησής μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, υπεγράφη η απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του μεγαλύτερου έργου βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας που έγινε ποτέ στη Λευκάδα. Το προσεχές διάστημα, ο Δήμος Λευκάδας θα έχει στη διάθεσή του 3,4 εκατομμύρια ευρώ ώστε, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει, να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου που θα ωφελήσει χιλιάδες κατοίκους σε 14 χωριά της Λευκάδας.
Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η τοπική αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης. Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και άλλων χρηματοδοτήσεων, στοχεύουμε στην υλοποίηση εκατοντάδων μικρών και μεγάλων έργων με τελικό αποδέκτη τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας.
Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο διότι ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση του Υπουργείου για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντ.Τρίτσης». Κυρίως όμως οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έδωσε προτεραιότητα στα έργα της Λευκάδας, ανάμεσα σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα θέλω να προαναγγείλω ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η έγκριση έργων αγροτικής οδοποιίας και στο Μεγανήσι. Ο Δήμος έχει καταθέσει έργα ύψους 3.300.000 ευρώ τα οποία σύντομα θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ώστε να ακολουθήσει η ένταξη.
Οι δεσμεύσεις γίνονται σταδιακά πράξη. Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, με τη στήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζουμε, δημιουργούμε, χτίζουμε τη Λευκάδα του αύριο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα