Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:41

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για την Υγεία στη Λευκάδα»

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2021, 4:11 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο
για την Υγεία στη Λευκάδα» – Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Τον νέο Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, και τη νέα Αναπληρώτρια Υπουργό, κ. Ασημίνα Γκάγκα, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τους ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων τους και να τους ενημερώσει για όλα τα θέματα που απασχολούν τις μονάδες υγείας του νομού.
Ο Βουλευτής, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον Υπουργό και την Αν.Υπουργό, μετέφερε τις ανάγκες του Νοσοκομείου Λευκάδας σε ιατρικό προσωπικό.
Επεσήμανε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη αναισθησιολόγων, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου στην κάλυψη των κενών. Αναφέρθηκε στη νέα προκήρυξη του Υπουργείου για 4 μόνιμους ιατρούς, και συγκεκριμένα για 2 αναισθησιολόγους, 1 νεφρολόγο και 1 ιατρό εσωτερικής παθολογίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων και επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες πρόσληψης θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς.


Ενημέρωσε τους υπουργούς ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Λευκάδας είναι συγκριτικά λίγοι, αφού μόλις 14 άτομα από τα συνολικά 345 τέθηκαν σε αναστολή, ενώ μετέφερε και την πολύ καλή εικόνα από την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι συνεχίζονται, τόσο με νέους ενδιαφερόμενους, αλλά και με αιτήσεις για ραντεβού χορήγησης τρίτης δόσης.
Τέλος, μετέφερε το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως επικουρικοί και η θητεία τους λήγει στο τέλος Οκτωβρίου, ζητώντας την παράταση των συμβάσεών τους. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο εξετάζει το θέμα με γνώμονα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας, και θα δώσει λύση.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είχα πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο με τον Υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη, όσο και με την Αναπληρώτρια Υπουργό, κ. Ασημίνα Γκάγκα, η οποία έχει αναλάβει το πιο σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι του Υπουργείου, αυτό των υπηρεσιών υγείας, δηλαδή των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, του προσωπικού τους και των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Θεώρησα αναγκαίο να ενημερώσω εξαρχής τη νέα ηγεσία για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τις μονάδες υγείας στο νομό μας, με ιδιαίτερη έμφαση βεβαίως στο Νοσοκομείο. Οι προσλήψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε μόνιμους ιατρούς, όσο και σε μόνιμο και επικουρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες, υπάρχουν όμως κενά σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτή του αναισθησιολόγου και του νεφρολόγου τις οποίες οφείλουμε να καλύψουμε.
Θέλω να τονίσω ότι, πέρα από τη διαδικασία κάλυψης 4 θέσεων μονίμων ιατρών, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία πρόσληψης 20 ατόμων ως επικουρικού νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού, αρχές Οκτωβρίου αναλαμβάνει υπηρεσία ένας μόνιμος ψυχίατρος, ενώ κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο κίνησα τη διαδικασία και για την κάλυψη μιας θέσης χειριστή εμφανιστών/ιατρικών συσκευών που επίσης είναι σημαντική ειδικότητα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Πιστεύω θα έχουμε μία άριστη συνεργασία με τη νέα ηγεσία, όπως και με τους προκατόχους τους, κυρίους Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για την υγεία της Λευκάδας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα