Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:46

Η σύνθεση του Νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ

614 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2021, 1:18 μμ | 0 σχόλια

Η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ μετά την μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Το πρώτο 11μελές διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α μετά τη μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από τις αρχαιρεσίες ανάδειξής του που διενεργήθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα.
Ο νέος τίτλος της ΕΤΑΝΑΜ όπως προέκυψε κατά την μετατροπή της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία (Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ) σε “Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης” είναι: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και διακριτό τίτλο “ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ”.
Μετά την συγκρότηση σε σώμα τη νέα διοίκηση της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ απαρτίζουν οι εξής:
Καλαντζής Νικόλαος: Δήμαρχος Δήμου Ζηρού, Πρόεδρος (επανεξελέγη).
Χασιάκος Χρήστος: Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Αντιπρόεδρος.
Μπούρης Ιωάννης: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Διευθύνων Σύμβουλος.
Τσιρογιάννης Χρήστος: Δήμαρχος Δήμου Αρταίων, Μέλος.
Μίγδος Περικλής: Δήμαρχος Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μέλος.
Βαβέτση Ροζίνα: Δήμαρχος Δήμου Νικολάου Σκουφά, Μέλος.
Ζαχαριάς Νικόλαος: Δήμαρχος Δήμου Πάργας, Μέλος.
Δαρδαμάνης Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας, Μέλος.
Γούσης Χρήστος: Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου, Μέλος.
Βαρελής Δημήτριος: Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου, Μέλος.
Κλούμπα Λεμονιά: Εκπρόσωπος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Μέλος.

Ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Καλαντζής και τα μέλη του νέου διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν την πεποίθηση και την αισιοδοξία τους ότι με τη μετατροπή της ΕΤΑΝΑΜ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό, ανοίγονται νέοι ορίζοντες δράσης, που θα ωφελήσουν όλους τους συμμετέχοντες Δήμους.
Ευχαριστούν την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για τη συμβολή τους στη μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την εν γένει στήριξη η οποία είναι ουσιαστική.
Ο νέος πρόεδρος και Δήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε δήλωσή του ευχαριστεί τους συναδέλφους του και τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους.

Λίγα λόγια για την ΕΤΑΝΑΜ

Η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε ΟΤΑ έχει 33 συναπτά έτη πετυχημένης διαδρομής στις Π.Ε. Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας όπου δραστηριοποιείται.
Μετατράπηκε σε Αναπτυξιακό Οργανισμό προσαρμόζοντας το Καταστατικό της στη νέα νομοθεσία (σ.σ.νόμος ο Ν.4674/2020 «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.4735/2020).
Υποστηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο επιστημονικό, συμβουλευτικό, τεχνικό τους Ο.Τ.Α.-μετόχους της.
Λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και συμπράττει με τους ΟΤΑ-μέλη της ή και με άλλους Ο.Τ.Α. για την εφαρμογή και υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, υλοποιεί για τους Νομούς Πρέβεζας και Άρτας το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – ΤΑΠΤοΚ» CLLD/LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), Προϋπολογισμού συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 12.000.000,00€ για Δημόσιες και Ιδιωτικές Επενδύσεις.

Ο πρόεδρος

Νικόλαος Καλαντζής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα