Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:45

Η περιφέρεια Ηπείρου απαντά στον πολιτιστικό σύλλογο “Πρέβεζα” !

505 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/09/2021, 10:51 πμ | 0 σχόλια

Απάντηση στην επιστολή- δημοσίευμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα»

Με αφορμή δημοσιεύματα – αναπαραγωγή επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», θα θέλαμε να γίνουν γνωστά τα ακόλουθα:

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας- σε ο, τι αφορά τον τομέα ευθύνης της- είναι πάντα πρόθυμες να ενημερώσουν- πέραν των δημόσιων ανακοινώσεων- και δια ζώσης κάθε πολίτη, φορέα και σύλλογο που εκδηλώνει ενδιαφέρον ή και απορίες που αφορούν την εξέλιξη έργων. Δυστυχώς κάποιοι δεν προτιμούν το δια ζώσης, ούτε την επιστολή, αλλά αρέσκονται στη δημοσίευση.

Αυτό όπως φαίνεται ισχύει και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, ο οποίος σε επιστολή του-δημοσίευμα θέτει ερωτήματα «πολλά και εύλογα που θέλουν απάντησή» κατά τη διατύπωσή του, σπεύδοντας να συμπεράνει ότι για «χρόνια δεν έχουν συγκινήσει καμία Αρχή και Υπηρεσία», χωρίς προηγουμένως να έχει τη σωστή ενημέρωση.

Η συγκεκριμένη επιστολή δείχνει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ίσως και κάποιοι πολίτες δεν γνωρίζουν γι αυτά τα σημαντικότατα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το οδικό δίκτυο της περιοχής τόσο από την άποψη του εκσυγχρονισμού, όσο και από την άποψη της οδικής ασφάλειας.

Επειδή λοιπόν εμείς «έχουμε συγκινηθεί», ενημερώνουμε ότι έχουμε μελετήσει, έχουμε βρει τα χρήματα και μάλιστα δεκάδες εκατομμύρια και έχουμε δημοπρατήσει αυτά τα έργα που αναφέρει και συγκεκριμένα:

1. Το έργο της κατασκευής κόμβου στη θέση «Μονολίθι» δημοπρατήθηκε στις 6/7/2021 από την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες και είναι στο πλαίσιο του συνολικότερου έργου της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και της δημιουργίας νέας εισόδου για την πόλη της Πρέβεζας.
2. Ο κόμβος στη Βιομηχανική Περιοχή δημοπρατήθηκε στις 6/7/2021, προβλέπεται κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (παραλιακή) και εντάσσεται στο πλαίσιο τους συνολικού έργου της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και της δημιουργίας νέας εισόδου για την πόλη της Πρέβεζας.
3. Η κατασκευή κυκλικού κόμβου της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη δημοτική οδό Λασκαράτου, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και αναμένεται η έναρξη των εργασιών.
4. Τέλος, όσον αφορά τον οδοφωτισμό στο 14ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων, θεωρούμε ότι κάθε έργο που βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με θετικό και όχι με αρνητικό πνεύμα. Η τοποθέτησή του έγινε ύστερα από την 22/2/2021 αίτηση κατοίκων της περιοχής προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, η οποία και εκτέλεσε το έργο.
Είναι ευνόητο ότι η ενίσχυση του οδοφωτισμού είναι μια συνεχής διαδικασία και εξελίσσεται σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Υπηρεσίας, τα αιτήματα των φορέων αλλά και των πολιτών, και φυσικά αναλόγως των διαθέσιμων πόρων.
Παραμένουμε στη διάθεση όλων των φορέων, συλλόγων και πολιτών για ενημέρωση όλων των έργων που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα