Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:18

Ήπειρος: Στη διακήρυξη για τη λειτουργία των ΣΜΑ αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης

531 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/09/2021, 2:24 μμ | 0 σχόλια

Τρία σημεία της διακήρυξης που έγινε από τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη δοκιμαστική λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δεν συμβαδίζουν με την εγκεκριμένη μελέτη βάσει της οποίας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια του εξοπλισμού τους, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
Δεν είμαι αυτός που θα κρίνω αν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον ή όχι, ούτε μπορώ να πω γιατί μια εταιρεία που ενδιαφέρεται έκανε μια ένσταση ή εξέφρασε μια άποψη. Το σίγουρο όμως είναι διαβάζοντας τη διακήρυξη ότι ως υπεύθυνος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου που έχουμε ασχοληθεί και με το εργοστάσιο και με τους ΣΜΑ, υπάρχουν κάποια θέματα που δεν τα έχει λάβει υπόψη η διακήρυξη.
Πρώτον εμείς έχουμε σύμβαση με τους προμηθευτές των μηχανημάτων που έχουν αγοραστεί για να εγκατασταθούν στους οκτώ ΣΜΑ, σύμφωνα με την οποία έχουν εξάμηνη υποχρέωση εκπαίδευσης προσωπικού. {…}. Είναι σύμβαση που θα έπρεπε να τη γνώριζαν από τον Φορέα.
Το δεύτερο, είναι ότι η μελέτη της Περιφέρειας για τις ποσότητες των απορριμμάτων, προβλέπει τα μηχανήματα που αγοράσαμε για τους οκτώ ΣΜΑ που σημαίνει ότι αυτά φτάνουν. Αν χρειάζονται παραπάνω μηχανήματα, θα το δουν στην πράξη. Ένας που θα τα αναλάβει το έργο πρέπει να είναι έτοιμος μην τυχόν χρειάζονται περισσότερα από αυτά που προβλέπει η μελέτη της Περιφέρειας και η οποία έχει εγκριθεί για την ένταξή της στο Ε.Π. της Ηπείρου (ΕΣΠΑ)
Το τρίτο σημείο αφορά τις ποσότητες: Υπάρχει απόφαση του Περιφερειάρχη – εξήγησε- από τις 15/01/2021 για 67,694 τόνους. Σχεδόν έχουν προϋπολογίσει διπλάσια ποσότητα τονάζ ανά έτος, το οποίο δεν ισχύει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν ταυτιστούν με τις αποφάσεις που μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει. Και τα τρία σημεία είναι λανθασμένα και βγάζουν άλλο αποτέλεσμα. Μπορεί αυτός που συνέταξε τη διακήρυξη να μην τα έλαβε υπόψη. Τουλάχιστον αυτά τα σημεία, γιατί μπορεί να υπάρχουν κι άλλα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα