Δευτέρα, 28/11/2022 | 04:23

Ήπειρος: Προβληματισμός για τους Διευρωπαϊκούς άξονες

386 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/09/2021, 2:15 μμ | 0 σχόλια

Για τους Διευρωπαϊκοί άξονες
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα που υπάρχει με τα τμήματα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά και Γέφυρα Καμπής- Πρέβεζα.
«Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για το τι μέλλει γενέσθαι από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, όπως και για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο. Για άλλη μια φορά θα πω ότι αυτά είναι διευρωπαϊκά δίκτυα και ό,τι θα γίνει – αφού είχε μια στασιμότητα για πέντε περίπου χρόνια – θα γίνει μετά από συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, είπε ότι η Περιφέρεια βοηθάει να ωριμάσουν αυτή τη στιγμή οι μελέτες. Ως προς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την αύξηση της κίνησης τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι «πως την τελευταία πενταετία οι συντελεστές που μπήκαν για την κυκλοφοριακή φόρτιση είναι τόσο μεγάλοι, που δεν μπορεί να τους πιάσει κανένας οδικός άξονας. Και από ότι μαθαίνουμε δεν θα μπει πουθενά (για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.) τετράιχνος δρόμος».
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει από το Υπ. Υποδομών όλες τις μελέτες που αφορούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα κι αυτό «επειδή βλέπουμε για πάρα πολλά χρόνια αυτή τη στασιμότητα και θέλουμε να βοηθήσουμε εμείς», κατέληξε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα