Πέμπτη, 25/04/2024 | 22:21

Τσίπρας για φωτιές: Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, είναι ώρα μάχης

378 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/08/2021, 9:17 μμ | 0 σχόλια

Στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική δήλωσή του.

Αναφερόμενος στις καταστροφικές φωτιές που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους». Και προσθέτει: «Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Μια ιστορικών διαστάσεων καταστροφή συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Άνθρωποι κινδυνεύουν. Δάση, σπίτια και επιχειρήσεις, οι κόποι μιας ζωής παραδίνονται στη μανία της φωτιάς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει επίσης ότι «η κλιματική αλλαγή είναι η βασική αιτία. Είναι εδώ, ως καταστροφική συνθήκη, αλλά όχι ως δικαιολογία». Σημειώνει δε ότι «απαιτεί περίσκεψη, και νέες προσεγγίσεις η αντιμετώπιση της, αλλά κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβεται πίσω της».

«Τούτες τις κρίσιμες, τραγικές στιγμές, η θλίψη και η οργή, δικαιολογημένα διαπερνούν τα συναισθήματα όλων μας. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους», δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μόνο πρόταγμα: Να συμβάλουμε όλοι με κάθε δυνατό τρόπο για να μπει ένα τέλος στο δράμα της φωτιάς. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και της αλληλεγγύης. Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις».

Πηγή: newsit.gr

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα