Δευτέρα, 16/05/2022 | 07:45

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας: 7η συνεχόμενη χρονιά αρτοκλασία στον κατανυκτικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αβάσσου

222 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/08/2021, 10:26 πμ | 0 σχόλια

Αγαπητοί Τρίτεκνοι,

Για 7η συνεχόμενη χρονιά τελέσαμε αρτοκλασία υπέρ υγείας των Τριτέκνων μελών μας στον κατανυκτικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αβάσσου .

Στον κατανυκτικό εσπερινό ,το απόγευμα του Σαββάτου 14ης Αυγούστου 2021, τιμήσαμε την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και την ανάσταση και τη μετάστασή της προς τον Τριαδικό Θεό.

Η Μονή Αβάσσου είναι Αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το όνομά της χρωστάει στον ιδιοκτήτη της, λεγόταν Αβασσιώτης και ήταν έμπορος στην Ρωσία του 19ου αιώνα. Αξιόλογο το ξυλόγλυπτο τέμπλο με παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Τις Δεσποτικές εικόνες φιλοτέχνησε ο πρεβεζάνος Καρατζούλας το 1891. Στην ΝΔ πλευρά του καθολικού διακρίνονται τα ερείπια των κελιών.

Σε απόσταση αναπνοής από την Μονή υπάρχει αναστηλωμένος ένας από τους παλαιότερους νερόμυλους της περιοχής. Προσφάτως αναστηλώθηκε και ο πλίνθινος μαντρότοιχος της Μονής. Η Μονή Αβάσσου είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Υπό τη σκιά της πανδημίας του κορονοΐού και των επιβεβλημένων μέτρων προστασίας στην αρτοκλασία, η εκπροσώπηση ήταν μόνο από τον πρόεδρο Δήμο Βασίλη, με όλα τα μέτρα προστασίας .

Οι πιστοί που παρευρέθηκαν στον αύλιο χώρο της μονής με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας, προκειμένου να απευθύνουν προσευχή, παράκληση και να αποτίσουν τιμή προς τη Θεοτόκο.

Είναι η ευχή «και του χρόνου να είμαστε καλά», γίνεται το στοίχημα με πολλούς φίλους να βρισκόμαστε και να κάνουμε κοινή προσευχή .

Αγαπητοί τρίτεκνοι φιλοδοξούμε, κάθε χρόνο , να βάζουμε ένα λιθαράκι ζωής στην πιο παλιά μονή.

Ευχόμαστε σε όλους σας χρόνια πολλά με υγεία

Από το Δ.Σ. Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα