Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:00

Γιαγιά στην Θεσπρωτία παγίδεψε τους απατεώνες με τα τροχαία

766 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/08/2021, 12:19 μμ | 0 σχόλια

Μία 78χρονη από την Θεσπρωτία κατάφερε να «ξεσκεπάσει» την δράση μιας σπείρας απατεώνων, οι οποίοι επικαλούνται τροχαίο ατύχημα κάποιου συγγενικού προσώπου των θυμάτων. Η ηλικιωμένη γυναίκα, όχι όμως μόνο δεν έπεσε στην παγίδα της έστησαν, αλλά συνέβαλε -συνεργαζόμενη με τις αρχές – στη σύλληψη μιας αλλοδαπής που εμπλέκεται σε απάτες και σε απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές από πολίτες, από διάφορες περιοχές του νομού Θεσπρωτίας, ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα άτομα που προσποιούνταν κατά περίπτωση τους αστυνομικούς, εισαγγελείς ή ιατρούς, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είτε για την αποφυγή της ποινικής του δίωξης για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ή για τα έξοδα εγχείρησής του λόγω δήθεν τραυματισμού του σε τροχαίο ατύχημα.

Αποδέκτης ενός τέτοιου τηλεφωνήματος ήταν και η 78χρονη. Μόνο που στην περίπτωσή της ενημέρωσε έγκαιρα την αστυνομία. Οι αστυνομικοί την καθοδήγησαν κατάλληλα και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν την κατηγορούμενη τη στιγμή που παραλάμβανε από εκείνη 15.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποδόθηκε και πάλι στην ημεδαπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, η συλληφθείσα – βουλγαρικής καταγωγής – με τους συνεργούς της που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις, εμπλέκονται ακόμη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ και κοσμήματα και
τουλάχιστον 7 απόπειρες απάτης, από τις οποίες προσδοκούσαν συνολικό οικονομικό όφελος 120.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr και astynomia.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα