Σάββατο, 20/04/2024 | 17:35

Ανάπτυξη Τώρα: “Ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να μετατραπεί σε ένα Δήμο Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους”

450 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2021, 11:26 πμ | 0 σχόλια

Όλη η χώρα τις τελευταίες ημέρες στέκεται συγκλονισμένη μπροστά στο ανθρώπινο δράμα χιλιάδων κατοίκων των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών, που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης ζωής να χάνεται στις φλόγες και μπροστά στην τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται.
Παρά την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια για την απουσία οργάνωσης από την πλευρά της Πολιτείας και την έλλειψη σχεδιασμού ώστε να προστατευτούν τα δάση και οι περιουσίες του κόσμου, υπάρχει έντονη συγκίνηση για τις πράξεις αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους. Στην Πρέβεζα είναι δεκάδες οι συμπολίτες μας και οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορείς που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για να στηρίξουν από το υστέρημά τους, τους συνανθρώπους μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Η “Ανάπτυξη Τώρα” έναν τέτοιο Δήμο οραματίζεται. Τον Δήμο Πρέβεζας της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Του εθελοντισμού και της κινητοποίησης των δημοτών.
Ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να μετατραπεί σε ένα Δήμο Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους.
Να μπει μπροστάρης στις προσπάθειες αυτές και να συντονίσει τη συλλογή των αγαθών, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το κόστος της μεταφοράς τους στα κέντρα συλλογής που έχουν ορίσει οι εθελοντικές οργανώσεις.
Σε περίπτωση που και αυτή τη φορά η δημοτική αρχή ολιγωρήσει ή αδιαφορήσει, η “Ανάπτυξη Τώρα” δεσμεύεται πως θα προχωρήσει με δική της πρωτοβουλία και με δικά της έξοδα στην κάλυψη του κόστους μεταφοράς των αγαθών που θα συλλέξουν οι δημότες.
Είναι η ώρα των έργων και όχι η ώρα των λόγων!
Η καταστροφή είναι μεγάλη και σε αυτές τις στιγμές η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη πρέπει να επικρατήσουν.
Έστω και τώρα ας αποδείξει η δημοτική αρχή, πως αντιλαμβάνεται ότι η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι μόνο φωτογραφίες και επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα”, αλλά πρωτοβουλία, δράση, εθελοντισμός και αλληλεγγύη.
Αξίζει ακόμη να αναφερθούμε και σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία του γειτονικού Δήμου Ζηρού, να οργανώσει εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του.
Ας παραδειγματιστεί και ο Δήμος Πρέβεζας από τέτοιες αξιέπαινες πρακτικές.
Ένα εθελοντικό δίκτυο είναι απαραίτητο και οι προκλήσεις για έναν Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες είναι μεγάλες.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα