Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:31

Ανάπτυξη Τώρα: Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας για το Δήμο Πρέβεζας

888 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/08/2021, 6:17 μμ | 0 σχόλια

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές σκηνικό καταστροφής σε όλη τη χώρα, λόγω των πυρκαγιών, γεγονός που μας στεναχωρεί και μας ανησυχεί.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου. Στην ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε αφ’ ενός να το χαίρεται ο κόσμος, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αφ΄’ ετέρου να υπάρξει προστασία του και διατήρησή του ως σπάνιας φυσικής ομορφιάς δάσος.
Είναι γεγονός ότι στα θέματα της πυροπροστασίας υπάρχει μία επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Δασαρχείο, Περιφέρεια και Δήμους. Παρ’ όλα αυτά η “Ανάπτυξη Τώρα” πιστεύει πως η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία.
Είναι αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας για το Δήμο Πρέβεζας. Και η δημοτική αρχή παρουσιάζει “αρρυθμίες” και σε αυτόν τον τομέα.
Είδαμε πως πρόσφατα ο γειτονικός Δήμος Ζηρού κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.
Υπάρχουν “εργαλεία” για τους Δήμους. Αλλά θέλει προσήλωση στο πλάνο και σχεδιασμό.
Η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τις τελευταίες δεκαετίες ανάφορικά με την προστασία των δασών και την πυροπροστασία.
Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες σε γειτονιές και σημεία του Δήμου μας, όπου ο κίνδυνος είναι μεγάλος είτε από ευθύνη του Δήμου είτε από ευθύνη των πολιτών.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” διαμηνύει σε όλους να είναι προσεκτικοί. Μία στιγμή αρκεί για να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά.
Θα πρέπει η δημοτική αρχή να συζητήσει σοβαρά το θέμα με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και να οργανωθεί ο Δήμος. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.
Η πρόληψη είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα