Σάββατο, 03/06/2023 | 04:11

Nέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και τουρισμό – Σκέψεις για τοπικά lockdown

284 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2021, 7:59 πμ | 0 σχόλια

ην ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε τετραψήφια νούμερα και η Μύκονος βρίσκεται από το Σάββατο σε καθεστώς τοπικού lockdown η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι μία νέα δέσμη μέτρων που θα αφορά τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση, ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή και άλλων τοπικών lockdown.

Σύμφωνα με το Mega η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από δύο σε τρία. Δηλαδή να κάνουν ένα ακόμη υποχρεωτικό τεστ διάγνωσης του κορονωϊού είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο
και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα.

Τοπικά lockdown

Όσον αφορά τις κυβερνητικές σκέψεις για επιβολή τοπικών lockdown σε νησιά τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο» τα μέτρα θα είναι τα ακόλουθα:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο
Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα