Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:45

Π.Ε. Πρέβεζας: Τρεις δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

461 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2021, 9:44 πμ | 0 σχόλια

3 Δωρεάν Παραστάσεις Καραγκιόζη διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. ΤΕΒΑ για τους ωφελούμενους του προγράμματος

Ο «Καραγκιόζης Γιατρός» του Θεάτρου Σκιών «Ηπειρώτης» είναι η παράσταση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ, (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής) σε συνεργασία με τους δήμους Πάργας, Ζηρού και Πρέβεζας, εταίρους του προγράμματος, με ελεύθερη είσοδο για τους ωφελούμενους του προγράμματος, σε τρεις πόλεις του νομού Πρέβεζας:
• Στο Καναλλάκι του Δήμου Πάργας στην Κεντρική πλατεία Καναλλακίου (Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου) στις 28 Ιουλίου
• Στη Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού στο Θεατράκι (έναντι γηπέδου τένις) στις 30 Ιουλίου
• Στην Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο, στις 17 Αυγούστου 2021.
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30 μ.μ.
Των παραστάσεων θα προηγείται αφήγηση διδακτικής ιστορίας από την Χουλιάρα Μαρία, γνωστή ως «Παραμυθούλα».
Στις παραστάσεις θα γίνει επιπλέον δωρεάν διανομή παγωτού και θα δοθεί δώρο ένα καπέλο στα παιδιά των ωφελουμένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στέκεται δίπλα στους πολίτες με κάθε δυνατό τρόπο. Η διοργάνωση παραστάσεων Καραγκιόζη της παραδοσιακής τέχνης που αγαπούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα είναι μια ευχάριστη στιγμή μέσα στο φετινό καλοκαίρι, ιδιαιτέρως για τα παιδιά.

Σχετικά με την παράσταση και τους συντελεστές
Το Θέατρο Σκιών ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι ένας Θίασος ο οποίος περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό κυρίως με Παραστάσεις Παραδοσιακού Καραγκιόζη διαμορφωμένες διαδραστικά και παιδαγωγικά στις απαιτήσεις των εκάστοτε Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Σε κάθε παρουσίαση διατηρείται η ουσία του Κλασσικού Θεάτρου Σκιών αλλά και άλλων Λαϊκών και Παραδοσιακών Θεαμάτων εμπλουτισμένα με στοιχεία της καθημερινότητας της εκάστοτε εποχής έτσι ώστε κάθε παρουσίαση έχει ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Καραγκιοζοπαίχτης είναι ο Γιώργος Ηπειρώτης, εκ Φιλιππιάδας, ο οποίος σκηνοθετεί τις παραστάσεις, συγγράφει τα σενάρια, ζωγραφίζει τις φιγούρες, κινεί και μιμείται τον ρόλο της κάθε φιγούρας που ζωντανεύει.
Την αφήγηση της διδακτικής ιστορίας με τον τίτλο «Ο Αχόρταγος Βασιλιάς» θα κάνει η Χουλιάρα Μαρία, γνωστή ως «Παραμυθούλα», η οποία συγγράφει και αφηγείται παραμύθια, διδακτικές ιστορίες και θεατρικά σκετς για σχολεία.
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ:
Δεν πάει μια εβδομάδα που τελείωσε το μεγάλο γλέντι της χρονιάς στο Σαράι του Πασά και αντί η χαρά να κατακλύζει την αυλή του, ένα μεγάλο πέπλο στεναχώριας σκεπάζει τους πάντες και περισσότερο τον Πασά…Η κόρη του η Φατιμέ Χανούμ έχει πέσει σε αφωνία και ανορεξία, σε μια ανεξήγητη μελαγχολία, και ο Πασάς ανάστατος φέρνει τον ένα γιατρό μετά τον άλλο να την κάνει καλά. Αλλά κανείς γιατρός δεν κατάφερε ούτε διάγνωση να κάνει για το τι ασθένεια έχει! Έτσι ειδοποιείται ο Χατζηαβάτης και βγάζει ντελάλη προς αναζήτηση πτυχιούχου ή πρακτικού ιατρού που να κάνει καλά την κόρη του Πασά έναντι 1000 λιρών ρεγάλο!
Δεν προλαβαίνει όμως και να σου ο Καραγκιόζης είναι έτοιμος να θεραπεύσει την Φατιμέ και να γελάσει ο Πασάς και οι αυλικοί του…
Πολλά ευτράπελα, αστεία και περιπτύξεις που κανείς δεν περιμένει θα συμβούν στον Μπερντέ μας, ώσπου να αποφανθεί ο Ιατρός Καραγκιόζης το αν θα γίνει καλά ή όχι η κόρη του Πασά…!
Η συνέχεια επί του Μπερντέ μας… ΤΡΕΞΑΤΕ να ξεποδαριαστούμε στα γέλια… γέλια πολλά και ιαματικά για κάθε νόσο και ασθένεια…!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έναρξη Εκδήλωσης 20:30
o Διαδραστική Αφήγηση Παραμυθιού (συμμετοχής των θεατών χωρίς μετακίνηση θέσεων) (Διάρκεια περίπου 25λεπτά).
o Διάλειμμα 5 – 10 λεπτών
o Θέατρο Σκιών Διαδραστικής Παρουσίασης (συμμετοχής των θεατών χωρίς μετακίνηση θέσεων).
o Εξιστόρηση της Ιστορίας του Θεάτρου Σκιών από αρχής μέχρι σήμερα με παρουσίαση κύριων φιγούρων των χρονικών περιόδων και μαζί φιγούρες και διαφορές του τούρκικου θεάτρου σκιών. (Διάρκεια περίπου 12 λεπτά).
o Παράσταση Καραγκιόζη. (Διάρκεια περίπου 65 λεπτά).

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που προβλέπουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα