Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:21

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή οι καταγγελίες εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας

638 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/07/2021, 11:44 πμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή οι καταγγελίες εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας για παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης και πρόσκληση ανάληψης υπηρεσίας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Τις καταγγελίες εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας για παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης και πρόσκληση της “Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”. για ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών, κατέθεσε με Αναφορά του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά του κ. Μπάρκα, η οποία βασίστηκε σε σχετική Αίτηση- Αναφορά εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας προς τις αρμόδιες διοικητικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας, με την υπ. αριθμ. 3065/29-06-2021 απόφαση του προσωρινού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, οι εκπαιδευτικοί που απώλεσαν τις οργανικές τους θέσεις στο 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας μετά τη μετατροπή του σε Πρότυπο και οι οποίοι στερήθηκαν, κατά παράβαση του Νόμου, το δικαίωμα να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών, τοποθετήθηκαν προσωρινά, ερήμην τους και χωρίς να ενημερωθούν, σε άλλα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται και στο από 14 -05-2021 έγγραφό τους προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας έχει παραβιάσει κατάφωρα τα εργασιακά τους δικαιώματα και έχει επιφέρει επώδυνες επιπτώσεις εις βάρος της υπηρεσιακής τους κατάστασης. Επιπλέον, τονίζουν το γεγονός ότι με πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που συμπεριλαμβάνονταν στην πρόταση τοποθέτησης που υπέβαλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία όπου προτάθηκε να τοποθετηθούν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική απόφαση τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο που είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Σε συνέχεια της πρόσκλησης αυτής, πολλές σχολικές μονάδες προχώρησαν παράτυπα στη σύνταξη πρακτικών ανάληψης υπηρεσίας για τους ανωτέρω συναδέλφους.
Σύμφωνα με την Αίτηση- Αναφορά, η συγκεκριμένη στάση εκ μέρους του προσωρινού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, αποτελεί τη συνέχιση του εμπαιγμού εις βάρος τους και της αδιαμφισβήτητης παραβίασης των διατάξεων του Νόμου που προβλέπουν τη διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε σχολεία τα οποία χαρακτηρίστηκαν Πρότυπα.
Ακολουθεί αναλυτικά το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Παράτυπη απόφαση προσωρινής τοποθέτησης και πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας για ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την Αίτηση- Αναφορά Εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας, που απώλεσαν τις οργανικές τους θέσεις στο Πρώτο Γυμνάσιο Πρέβεζας, μετά τη μετατροπή του σε Πρότυπο και οι οποίοι στερήθηκαν, κατά παράβαση του Νόμου, το δικαίωμα να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών. Αντ’ αυτού, όπως επισημαίνεται στην Αίτηση- Αναφορά των εν λόγω εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκαν προσωρινά, ερήμην τους και χωρίς καμία ενημέρωση σε άλλα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.
Όπως επισημαίνεται στην Αίτηση- Αναφορά, με την υπ. αριθμ. 3065/29-06-2021 Απόφαση του προσωρινού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, απώλεσαν τις οργανικές τους θέσεις στο Πρώτο Γυμνάσιο Πρέβεζας. Όπως αναφέρεται και στο από 14 -05-2021 έγγραφό τους προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας έχει παραβιάσει κατάφωρα τα εργασιακά τους δικαιώματα και έχει επιφέρει επώδυνες επιπτώσεις εις βάρος της υπηρεσιακής τους κατάστασης. Όπως μάλιστα αναφέρουν, η ανωτέρω απόφαση αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα των παράνομων πράξεων του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και του προσωρινού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς αποτελεί συνέχιση της διαδικασίας που περιλαμβάνει την απώλεια των οργανικών τους θέσεων και τη στέρηση του δικαιώματος τοποθέτησης κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, τονίζουν το γεγονός ότι με πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που συμπεριλαμβάνονταν στην πρόταση τοποθέτησης που υπέβαλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία όπου προτάθηκε να τοποθετηθούν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική απόφαση τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο που είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Σε συνέχεια της πρόσκλησης αυτής, πολλές σχολικές μονάδες προχώρησαν παράτυπα στη σύνταξη πρακτικών ανάληψης υπηρεσίας για τους ανωτέρω συναδέλφους.
Σύμφωνα με την Αίτηση- Αναφορά, η συγκεκριμένη στάση εκ μέρους του προσωρινού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, αποτελεί τη συνέχιση του εμπαιγμού εις βάρος τους και της αδιαμφισβήτητης παραβίασης των διατάξεων του Νόμου που προβλέπουν τη διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε σχολεία τα οποία χαρακτηρίστηκαν Πρότυπα.

Επισυνάπτεται η Αίτηση- Αναφορά των Εκπαιδευτικών του Πρώτου Γυμνασίου Πρέβεζας, που απώλεσαν τις οργανικές τους θέσεις σε αυτό.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αίτησης- Αναφοράς, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα 16.07.2021
Ο καταθέτων Βουλευτής
Μπάρκας Κωνσταντίνος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα