Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:27

Θανάσης Καββαδάς: Ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη

452 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2021, 3:52 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη –
Μετά το Υπουργείο Υποδομών, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος
προκρίνει υποθαλάσσια σήραγγα»

Υπεγράφη σήμερα η τελική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ), με την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την υλοποίηση του έργου της ζεύξης της Λευκάδας με υποθαλάσσια σήραγγα. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί με σταθερά και σίγουρα βήματα πλησιάζουμε καθημερινά στο μεγάλο στόχο: από σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη. Όπως είχα προαναγγείλει έπειτα από τις επαφές μου με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών, η λύση που προκρίνεται και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι αυτή της υποθαλάσσιας σήραγγας.


Η απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης να στηρίξει τη λύση της υποθαλάσσιας σήραγγας βασίζεται σε προηγούμενη γνωμοδότηση του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και άλλων Υπουργείων και φορέων, ενώ ρητά αναφέρεται στο σκεπτικό ότι ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, η περιβαλλοντική ευαισθησία των περιοχών, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και τα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον.
Πρόκειται για μία εξέλιξη για την οποία είχα ενημερωθεί στις συνεχείς συναντήσεις μου τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, όσο και με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα και χθες, σε συνάντηση που είχα μαζί του στο γραφείο του.
Πλέον είμαστε έτοιμοι για το τελευταίο, αποφασιστικό βήμα. Το Υπουργείο Υποδομών, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια του, θα πάρει την τελική απόφαση, πιστεύω σύντομα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η λύση που θα προκριθεί θα είναι αυτή της υποθαλάσσιας. Παραμένω σε επικοινωνία με το Υπουργείο και θα συνεχίσω να ενημερώνω τους συμπολίτες μου για αυτό το έργο πνοής για το νησί μας.
Συνεχίζουμε, οραματιζόμαστε τα μεγάλα έργα, υλοποιούμε τις υποδομές που χρειάζονται οι πολίτες, δημιουργούμε τη Λευκάδα που θέλουμε.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα