Παρασκευή, 19/04/2024 | 09:31

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

576 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/07/2021, 10:30 πμ | 0 σχόλια

Το Ε.Κ. Πρέβεζας καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει 64 καταστήματα, μέσα σε αυτά και το κατάστημα της Πάργας, γεγονός που έρχεται μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλλάκι, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται πολλά χιλιόμετρα για να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους. Η μετακίνηση είναι ήδη δύσκολη καθώς δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία διασύνδεσης Πάργας-Καναλλακίου δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.
Αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές οι τράπεζες με χρήματα του ελληνικού λαού, τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο! Είναι γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο δίνουν τη δυνατότητα σε αρκετούς πολίτες να εξυπηρετούνται απομακρυσμένα, δεν πρέπει όμως στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους και της περικοπής δαπανών, να θυσιάζουμε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης ή πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες.
Επίσης η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ανακοινώσει και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθείται σε <<οικειοθελή>> αποχώρηση.
Απαιτούμε να παρέμβει άμεσα η πολιτεία ώστε να σταματήσει αυτή η πολιτική των τραπεζών, που θυσιάζει πολίτες και εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα