Παρασκευή, 19/04/2024 | 02:53

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟ

635 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/07/2021, 7:19 μμ | 0 σχόλια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟ
Στο Χειμαδιό βρέθηκε στις 29-7-2021 αντιπροσωπεία της Ανυπότακτης Κίνησης για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας στο πλαίσιο των επισκέψεων στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθούμε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να ενημερώσουμε για τις θέσεις, τις δράσεις μας και την ανάγκη κινητοποίησης των ίδιων των πολιτών.
Ο δρόμος για το χωριό, στον οποίο έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις, παραμένει σε οικτρή κατάσταση. Είναι πολύ στενός με επικίνδυνες στροφές, το πολυκαιρισμένο οδόστρωμα είναι σε πολλά σημεία φθαρμένο και κατεστραμμένο, σε ορισμένα σημεία έχει σαμαράκια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ενώ δεν υπάρχουν οι απαραίτητες λευκές πλευρικές για να καθοδηγούν τους οδηγούς τη νύχτα.
Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στα χωράφια και τις καλλιέργειες δημιουργώντας ζημιές και τεράστια ταλαιπωρία στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την επάρκεια του νερού στη περιοχή.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στους αγρότες με τη χαμηλή τιμή του λαδιού ενώ οι τραγικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στους κτηνοτρόφους συνεχίζονται, αφού εκτός από τη μικρή τιμή, πληρώνονται για το γάλα που παραδίδουν μετά από τρίμηνο περίπου με τις υποχρεώσεις να τρέχουν.
Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται με τα πλατάνια τα οποία ξεραίνονται, όπως και σε άλλες περιοχές του νομού, για τα οποία δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση του δασαρχείου και της πολιτείας.
Οι μαθητές του χωριού ταλαιπωρούνται αφάνταστα υποχρεώνοντάς τους να πάρουν δύο και τρία λεωφορεία και να περιμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα, για να πάνε στον Λούρο.
Να σημειώσουμε τέλος πως ο Δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει τους συγχωριανούς του πως η δημοτική του αρχή έχει πάρει την απαράδεκτη απόφαση να καταργήσει την Παιδική χαρά του χωριού (όπως επίσης στη συνοικία Αγία Ειρήνη της Πρέβεζας, την Καστροσυκιά, την Άνω Ράχη, το Μιχαλίτσι και τα Φλάμπουρα) ενώ θα έπρεπε να βάλει νέα όργανα και να την καταστήσει ασφαλή, ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδιά του χωριού.
Η «Ανυπότακτη Κίνηση για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας» αρνείται να υποταχθεί στο μίζερο παρόν και μέλλον που πιστά υπηρετεί η Δημοτική Αρχή της Πρέβεζας, η Περιφέρεια Ηπείρου και όλες οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις, στέκεται δίπλα στους κατοίκους και τις διεκδικήσεις τους, τονίζει την ανάγκη της κινητοποίησης των ίδιων των πολιτών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη βελτίωση της ζωής μας.
Θα συνεχίσουμε με το ίδιο και μεγαλύτερο σθένος να υπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού μαζί με τον λαό για τον Δήμο και την κοινωνία των δικών αναγκών και οραμάτων.
η γραμματεία της δημοτικής κίνησης
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα