Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:35

Σύσκεψη πολιτικής προστασίας στην Πάργα

552 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2021, 2:26 μμ | 0 σχόλια

Ευρεία σύσκεψη της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας στην Πάργα
για ζητήματα πυρασφάλειας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κ.α.

H αναμενόμενη μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με ζητήματα που επισημάνθηκαν κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αποτέλεσε την αφορμή πραγματοποίησης σύσκεψης Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα στο Βάλτο του Δήμου Πάργας, με αντικείμενο τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας οχημάτων Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ και εν γένει της ομαλής κυκλοφοριακής κίνησης.
Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας- Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Δημ. Κοντογιάννης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου ταξίαρχος Κων. Δούβαλης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Π. Υ. Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αρχιπλοίαρχος Κων. Κορίζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πάργας Ν. Ζαχαριάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας πύραρχος Αθ. Μικρούλης, οι Διοικητές των Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού με αρμοδιότητα την Πάργα, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη έχει τα χαρακτηριστικά τοπικού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας και είναι σε συνέχεια των Συντονιστικών που έχουν προηγηθεί σε Περιφέρεια, Π.Ε. Πρέβεζας, Δήμο Πρέβεζας και ανάλογες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση. Ειδικά για το Βάλτο της Πρέβεζας, είπε ότι η ευρύτερη περιοχή έχει ένα δύσκολο ανάγλυφο, συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και επεσήμανε βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να διαφυλαχθεί το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και κατ΄ επέκταση ο τουρισμός μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι πρέπει όλοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρξουν την καλοκαιρινή περίοδο, ζητώντας μεταξύ άλλων και περιβαλλοντικό έλεγχο στα σκάφη που καταπλέουν στην Πάργα.
Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο της περιοχής, σε διορθωτικές παρεμβάσεις όσον αφορά στάσεις στάθμευσης και σε βοηθητικό οδικό δίκτυο που έχει στα υπόψη του ο Δήμος, θέτοντας και ζητήματα περαιτέρω ενίσχυσης των συναρμόδιων υπηρεσιών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Εκτενή και αναλυτική αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την οργάνωση της πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής έκανε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων κ. Κοντογιάννης, σε συνδυασμό με την προεργασία που ήδη έχει πραγματοποιήσει το Τοπικό Τμήμα Πυροσβεστικής.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δούβαλης αναφέρθηκε στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο Βάλτο και τόνισε την ενίσχυση για δύο μήνες του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της τροχαίας αστυνόμευσης σε συνδυασμό με σχετικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει ο Δήμος Πάργας.
Ένα από τα «φλέγοντα» θέματα που συζητήθηκε, ήταν τα εγκαταλειμμένα θερμοκήπια που αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία αλλά και πιθανές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών, για τα οποία συμφωνήθηκε να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους, είτε από τους πρώην ιδιοκτήτες ή τους κληρονόμους τους, είτε σε έσχατη περίπτωση από το Δήμο Πάργας σε συνεργασία όπου και αν απαιτηθεί με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, αναμένονται γραπτές εισηγήσεις των κατά αντικείμενο αρμόδιων Υπηρεσιών, προκειμένου να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο παρεμβάσεων.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας δράσεων που θα προταθούν από το Δήμο Πάργας καθώς και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος τον ενημέρωσε παράλληλα για στάθμευση τη θερινή περίοδο δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, ένα στο Άκτιο και ένα στα Ιωάννινα, τα οποία θα λειτουργούν με νέο καθεστώς, επέμβασης ανά πάσα στιγμή, μην έχοντας περιορισμό στις ώρες πτήσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα