Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:32

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΛΑΝΤΖΑ στην Ανθούσα Πάργας

627 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/06/2021, 1:35 μμ | 0 σχόλια

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΛΑΝΤΖΑ στην Ανθούσα Πάργας
Συνάντηση εργαζομένων στο τουρισμό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31/5 στην Ανθούσα Πάργας με πρωτοβουλία της ΛΑΝΤΖΑ και με συμμετοχή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας.
Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς αλλά και για την ανάγκη το σωματείο εργαζομένων να συνεδριάζει και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα σε όλη τη σεζόν.
Η ΛΑΝΤΖΑ καλεί σε αγώνα για:
Καμία απώλεια εισοδήματος. Ούτε μια ώρα ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας
Να παρθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας και να δίνεται υποχρεωτική διήμερη άδεια μετά τον εμβολιασμό.
Ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού για να σταματήσει το αίσχος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους . Να συνεχιστεί το καθεστώς των μονομερών δηλώσεων μέχρι τις επαναπροσλήψεις. Επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των εποχικών
Καμιά απόλυση – καμιά ελαστικοποίηση της εργασίας- καμία μείωση μισθού. Να καταργηθούν τα απαράδεκτα 4ωρα. Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μειώσεις του μισθού, για να δουλέψει ο κόσμος και να χτυπηθεί η ανεργία..
Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα και η επιδότηση ανεργίας όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021 και το 2022, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται.
Τέλος μετά την απαράδεκτη αναβολή της απεργιακής κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί για τις 3 Ιούνη η ΛΑΝΤΖΑ θα συμμετάσχει στη συνάντηση που καλεί η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» για να οργανωθεί η απεργία στις 10/6 και αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη με ενότητα αλλά και με πλήρη διαχωρισμό από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία .
Καλούμε τους εργαζόμενους/ες στο τουρισμό να μην αποδεχτούν τη λογική που προβάλλει η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και η πλειοψηφία του σωματείου περί «θετικών-αρνητικών» διατάξεων στο νομοσχέδιο.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Να πληρώσουν τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα στο κλάδο από τα κέρδη και το πλούτο που συσσώρευσαν τα τελευταία χρόνια και όχι οι εργαζόμενοι.

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας
αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό
.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα