Τρίτη, 16/04/2024 | 19:58

Σύμμαχος της Πρέβεζας ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. Α. Εξαδάκτυλος στην ανέγερση νέου νοσοκομείου!

749 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2021, 4:05 μμ | 0 σχόλια

Προσκεκλημένος του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας, βρέθηκε στην Πρέβεζα το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο στο δημαρχείο Πρέβεζας, όσο και στο γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ανάμεσα στον πρόεδρο του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και εκπροσώπους φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου επισκέπτεται την Πρέβεζα, ενώ σε αυτή την επισήμανση του Δημήτρη Σουμαλεύρη, ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε προς το τέλος της σύσκεψης: “Οι άλλοι έχασαν”. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας σε διευρυμένη σύσκεψη υγείας και μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης τοποθετήθηκε εκφράζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής μας.

Δημήτρης Σκανδάλης διοικητής νοσοκομείου Πρέβεζας: “Η Βορειοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ένα επιπλέον σύγχρονο νοσοκομείου, δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού εκτός από εδώ.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιο Εξδάκτυλο, εξήγησε ότι η θέση αυτή έχει μεγάλη επιρροή στην πολιτική υγείας της κάθε κυβέρνησης. Ο κ. Σκανδάλης εστίασε σε ζητήματα συντήρησης και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που υηπολείπεται το νοσοκομείο Πρέβεζας. Ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας εξήρε τη συγκινητική- όπως τη χαρακτήρισε- προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου Πρέβεζας, παρά τις όποιες αντιξοότητες. Ο κ. Σκανδάλης αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός τμήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων, στα μαγειρεία, στην προμήθεια μηχανημάτων ανάμεσά τους και ο πιο σύγχρονος αξονικός τομογράφος. Οι δωρεές φορέων στο νοσοκομείο ήταν ένα ακόμη ζήτημα στο οποίομ στάθηκε ο κ. Σκανδάλης. Στάθηκε δε, ιδιαίτερα στη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, στη συνδρομή των βουλευτών. Το ζήτημα της ανέγερσης νέου σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου στην Πρέβεζα, ετέθη από τον διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας, με παράλληλη ενίσχυση και στήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου. “Η Βορειοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ένα επιπλέον σύγχρονο νοσοκομείου, δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού εκτός από εδώ.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδάλης.

Θωμάς Δήμας πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας:”Να στηρίξουμε, να αναβαθμίσουμε στον βαθμό που μπορούμε το παλιό νοσοκομείο αλλά το μέλλον είναι ένα καινούργιο στο δυτικό άξονα.”

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Δήμας μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι ο πρόεσδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, είναι σύμβουλος και δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, δεν παίρνει αποφάσεις. Ο κ. Δήμας στάθηκε στο πάγιο αίτημα της περιοχής μας για την ανέγερση νέου σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου, με την παράλληλη στήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου. “Να στηρίξουμε, να αναβαθμίσουμε στον βαθμό που μπορούμε το παλιό νοσοκομείο αλλά το μέλλον είναι ένα καινούργιο στο δυτικό άξονα.” είπε χαρακτηριστικα΄ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας.

Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας για το ταμείο ανάκαμψης: “Θέλουμε από τα χρήματα που θα δοθούν για την υγεία, να έρθουν και εδώ στην Πρέβεζα, για νέο νοσοκομείο.”

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος καλωσόρισε για μία κόμη φορά τον κ. Εξαδάκτυλο (είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχείο Πρέβεζας) τόνισε μεταξύ άλλων: “Η αναγκαιότητα του κτιριακού του νοσοκομείου είναι μεγάλη. Αυτή η αναγκαιότητα αποτυπώνεται σε μελέτες, αποτυπώνεται σε ένα εξαιρετικό οικόπεδο 40 στρεμμάτων με πάνω από 17 χιλιάδες τετραγωνικά που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Είναι σε σημείο που γίνεται ο νέος κόμβος για την είσοδο της πόλης, οπότε η κυκλοφοριακή μελέτη είναι δεδομένη κάτι που ήθελαν στην ΚΤΥΠ για να δουν το συγκεκριμένο οικόπεδο. Πολλές φορές στα μεγάλα έργα είναι το οικόπεδο και η ιδιοκτησία που εμποδίζουν, εδώ δεν εμποδίζουν, άρα έχουμε στα χέρια μας τη δυνατότητα της αξιοποίησης αυτού του σημείου οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε στη μελέτη και την επικαιροποίηση των δεδομένων. Αυτή τη στιγμή η ΚΤΥΠ το έχει αναλάβει, είναι ενημερωμένη, έχει τα πλήρη στοιχεία. Με μία σνεννόηση με τους υπόλοιπους μπορείς μπορούμε να προχωρήσουμε και να το παρουσιάσουμε στο υπουργείο υγείας.” Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση ο κ. Γεωργάκος εξήγησε ότι έχουμε μπροστά μας το ταμείο ανάκαμψης και ότι από τα χρήματα που θα βγουν για τον τομέα της υγείας, να βγουν και για το νοσοκομείο της Πρέβεζας. Τέλος ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε ότι ο δήμος είναι πάντα δίπλα στους φορείς της υγείας, τόσο του νοσοκομείου, όσο και του ιατρικού συλλόγου.

Γιάννης Μπούρης πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας: “Το υπάρχον νοσοκομείο ανταποκρίθηκε σε άλλες εποχές, σήμερα όμως απαιτείται νέο, σύγχρονο νοσοκομείο”

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης αφού συνέδεσε τις υπηρεσίες υγείας με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και καταβάλλουν το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου Πρέβεζας! Παλιότερα το υπάρχον νοσοκομείο Πρέβεζας μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις άλλων εποχών, όμως σήμερα δεν μπορεί να διαδραματίσει αυτό το ρόλο και απαιτείται η ανέγεραση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. “Εμείς ως φορείς στεκόμαστε δίπλα στον τομέα της υγείας κι όπως είπε και ο κ. Διοικητής το Επιμελητήριο είναι δίπλα σε ότι ζητηθεί.” Ο κ. Μπούρης επεκτάθηκε στην εμβολιαστική διαδικασία εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πήγε πάρα πολύ καλά!

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδος πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου: “Θα ενώσω τη φωνή μου με τις δικές σας, αλλά εκτός από τη φωνή, θα ενώσουμε και τις ιδέες μας”

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αφού καλωσόρισε φορείς και συναδέλφους, ευχαρίστησε τον ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας, για την τιμητική πρόσκληση που του έκανε και με χαρά αποδέχθηκε. “Η χαρά προκύπτει από το γεγονός ότι ενδεχομένως να μην είναι ιδιαιτέρως σαφές στον τόπο του, αλλά ο ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς σε όλη την Ελλάδα. Και χάρη του προέδρου και χάρην των υπολοίπων στελεχών. Αντιλαμβάνομαι ότη η Πρέβεζα την Πανδημία την πέρασε λιγότερο επώδυνα από άλλες περιοχές της χώρας μας κι αυτό έχει να κάνει με τις θυσίες και τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της πόλης, αλλά και με τις πρόνοιες του δήμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως κυρίως χάρη στην αυτοθυσία που καταβάλλουν όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εργάζονται στα κρατικά νοσοκομεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα.” Είπε μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα υγείας της ευρύτερης περιοχής μας οκ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε: “Αντιλαμβάνομαι ότι το νοσοκομείο έχει δύο προβλήματα. Προβλήματα που αφορούν το υπάρχον νοσοκομείο, με κυριότερο το γεγονός των υποδομών αλλά και της έλλειψης του ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος και αυτό αδικεί τις προσπάθειες των ανθρώπων. Το Δεύτερο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι αυτό είναι αδικία και για όσους εργάζονται αλλά και για όσους θα μπορούσαν να εργαστούν. Εδώ θα επισημάνω ότι η πληροφορία που έλαβα από τον διευθυντή της χειρουργικής της ορθοπεδικής, ότι σε ένα νοσοκομείο περιφερειακό διενεργούνται 900 επεμβάσεις τον χρόνο και δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι, είναι αδικία για τους ειδικευόμενους. Γιατί αυτή είναι πολύτιμη γνώση και δεν μεταδίδεται. Βεβαίως και το θέμα της κτιριακής υποδομής που καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό είναι πιο πολύπλοκο αν και δεν θα έπρεπε να είναι. Είχα την τύχη και τη χαρά να ειδικευτώ σε μία χώρα που όταν το διοικητικό συμβούλιο ενός νοσοκομείου αποφάσιζε να κάνει καινούργιο νοσοκομείο, το καινούργιο νοσοκομείο σε 19 μήνες παραδίνονταν. Στο χέρι μου έχει να συμβαίνει αυτό στην Αγγλία, εκεί ήταν το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Εμείς εδώ βέβαια ζούμε σε ένα σύστημα που έχει τις χρόνιες εγκυλώσεις του και τα πολλαπλά προβλήματα, με μια διοικητική δομή που δεν είναι σύγχρονη και έχουμε και μία πολιτεία η οποία λειτουργεί με έναν τρόπο ο οποίος είναι τουλάχιστον χρονοβόρος. Σ’ αυτή την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί για να φτάσουμε στον στόχο, ως πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου ο οποίος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και επίσημος σύμβουλος της πολιτείας σύμφωνα με τον νόμο, θέλω να σας υποσχθώ ότι θα ενώσω τη φωνή μου με τις δικές σας, αλλά εκτός από τη φωνή θα ενώσουμε και τις ιδέες μας. Γιατί καμια φορά και στην στρατηγική προσέγγιση των πραγμάτων, χρειάζεται να υπάρχει κάποια ανταλλαγή απόψεων, έτσι ώστε να φτάσει κανείς ταχύτερα και ευκολότερα στον στόχο. Η Covid-19 υπήρξε οπωσδήποτε μια ευκαιρία και ανέδειξε την αναγκαιότητα να υπάρχουν αποκεντωμένες μονάδες υγείας οι οποίες θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή με ισχυρή τουριστική προοπτική αυτό συντελεί στο να γίονεται πιο επιτακτική η ανάγκη σύγχρονων ιατρικών υποδομών και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό συνδυάζεται.Έχω την Αίσθηση ότι με δεδομένο ότι υπάρχει ενότητα στην πόλη ως προς το αίτημα, ας κάνουμε όλες τις προσπάθειες που έχουμε να κάνουμε και ας ξανάρθουμε ότα θα έχουμε ευχάριστα νέα.”

Στη συνέχεια γιατροί έθεσαν τα δικά τους ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της περιοχής μας που επεκτείνονται και σε πανελλαδική κλίμακα και ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στον Ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει τον κ. Εξαδάκτυλο και έτσι η περιοχή μας να αποκτήσει έναν ισχυρό σύμμαχο στις προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, αλλά βεβαίως και στον μεγάλο στόχο, στην ανέγερση νέου, σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα