Τετάρτη, 24/04/2024 | 04:02

Σημαντική εξέλιξη: Η Πρέβεζα αποκτά θερινό σινεμά, μετά από χρόνια!

1802 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/06/2021, 7:40 πμ | 0 σχόλια

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είναι αυτή με τον Θερινό σινεμά του Δήμου Πρέβεζας, στην Κυανή Ακτή. Είμαστε από αυτούς που γκρινιάζαμε και ασκούσαμε μάλιστα και σκληρή κριτική για το γεγονός ότι η Πρέβεζα, δεν διέθετε πέρυσι Θερινό κινηματογράφο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν βάλαμε κι εμείς το “χεράκι” μας με το δημοσίευμά μας, ή εάν ήταν ευθύς εξαρχής δρομολογημένο να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να λειτουργήσει το θερινό σινεμά, σε κάθε περίπτωση είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

Την εξέλιξη αυτή, την είδαμε εντελώς τυχαία σε σχόλιο του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παραπάνω φωτογραφία, ο οποίος σχολίασε ως εξής το γεγονός: Θερινός κινηματογράφος Πρέβεζας “κυανή ακτή”. Με εντατικούς καθαρισμούς ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του χώρου καθώς και η αναβάθμιση των ηλεκτρικών και κτηριακών εγκαταστάσεων. Ο θερινός κινηματογράφος που τόσο μας έλειψε είναι έτοιμος μετά από πολλά χρόνια για προβολή ταινιών. Η αρχή θα γίνει με την κινηματογραφική λέσχη Πρέβεζας! Συνεχίζουμε….

Η Πρέβεζα μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη ανακτά ένα κομμάτι του πολιτισμού της, που είχε χάσει. Είναι πολύ σημαντικό επίσης η Πρέβεζα, να σεβαστεί την ιστορία της και τον πολιτισμό της και να ονομάσει τον θερινό της κινηματογράφο “Λάκη Παππά” ένα μεγάλο καλλιτέχνη που δυστυχώς ο τόπος μας έχει ξεχάσει…

Και βέβαια όταν μιλάμε για “θερινά σινεμά” υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ο Αείμνηστος Λουκιανός Κηλαηδόνης Εκείνη η καλοκαιρινή συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει το 2009 ο Λουκιανός είναι από τα γεγονότα που μας έχουν σημαδέψει σ’ αυτή τη δουλειά, όπως και μία από τις ατάκες του: “Κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, υπάρχει απίστευτη κρυμμένη ομορφιά”.

Ας απολαύσουμε και τα “θερινά Σινεμά” του Λουκιανού

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα