Παρασκευή, 26/04/2024 | 00:54

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 35ωρο εργασίας | Αύξηση στους μισθούς

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2021, 5:05 μμ | 0 σχόλια

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
35ωρο εργασίας | Αύξηση στους μισθούς

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μία ακόμα φορά ετοιμάζεται να φέρει ένα ακόμα πλήγμα για το σύνολο των εργαζομένων. Μέσα από ένα αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων προσπαθεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα. Πως αλλιώς άλλωστε μπορούν να χαρακτηριστούν οι διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, μέσω της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που αυξάνουν τα όρια των υπερωριών μειώνοντας ταυτόχρονα την αμοιβή τους, που απελευθερώνουν την εργασία τις Κυριακές, που ελαστικοποιούν περαιτέρω τη μερική απασχόληση, που διευκολύνουν τις απολύσεις, που θέτουν εμπόδια στην απεργία, στη συλλογική διεκδίκηση και τον συνδικαλισμό στους χώρους εργασίας. Οι αναγκαίες ρυθμίσεις για την παρενόχληση στους χώρους εργασίας, την τηλεργασία και τις γονικές άδειες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκαλύψουν και να αλλάξουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου αυτού.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι/ες, οι νέοι και νέες, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα διαφορετικό από μια Κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεχώς επιτίθεται στη νέα γενιά. Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου δεν είναι ισότιμη. Προκαλούν αγάνακτηση οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Χατζηδάκη ότι πλέον οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό. Με ρεπό θα ζήσουν οι οικογένειες, με ρεπό θα πληρωθούν οι λογαριασμοί;

Την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες στην Ευρώπη μειώνονται οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας και αυξάνονται οι κατώτατοι μισθοί, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Ακολουθεί πιστά τις επιταγές του ΣΕΒ, κλίνει το μάτι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μας. Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τους νέους και τις νέες, σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην γίνουμε έρμαια στις ορέξεις του ΣΕΒ.
Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας και αύξηση των μισθών.

Θέλουμε Περισσότερη Ζωή και Λιγότερη δουλειά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα