Σάββατο, 20/04/2024 | 09:11

Θανάσης Καββαδάς: Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας φτάνει στο τέλος του

610 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/06/2021, 11:30 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός Μαραθωνίου πέντε ετών με τελικό προορισμό το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας φτάνει στο τέλος του – Μόλις έχουμε την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ξεκινά o διαγωνισμός για τη μελέτη και κατασκευή του έργου»

Στη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κατατέθηκε από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, έπειτα από σχετική συμφωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το αίτημα υπαγωγής (προμελέτη σκοπιμότητας) για την κατασκευή με ΣΔΙΤ του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας.
Ο φάκελος με το σχετικό αίτημα υπαγωγής αφορά συνολικά πέντε κτίρια για τη στέγαση των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάτρας, Καρδίτσας, Βέροιας, Αλεξανδρούπολης και Λευκάδας.
Εφόσον το αίτημα εγκριθεί, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα αναλάβει να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης και να παρακολουθήσει τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης και τεχνικής διαχείρισης των κτιρίων.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:
«Με την υποβολή της αίτησης υπαγωγής του έργου του Αστυνομικού Μεγάρου στη Διυπουργική Επιτροπή, και την αναμενόμενη έγκρισή της, τελειώνει το πιο δύσκολο κομμάτι ενός Μαραθωνίου που ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια με τελικό προορισμό την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα.
Στις 22 Οκτωβρίου 2020 είχα ανακοινώσει ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία, αφού έπειτα από πολλές προσπάθειες, συναντήσεις και επαφές μου με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την ΕΤΑΔ, πετύχαμε την τροποποίηση του παραχωρητηρίου του 2001 με το οποίο το οικόπεδο ΟΤ 431, έκτασης 3.108,22 τ.μ. περνούσε κατά χρήση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα.
Αυτή η επικαιροποίηση ήταν το σπουδαιότερο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί – και ξεπεράστηκε. Ο δρόμος άνοιξε και, όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί ενώπιόν μου ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχαμε για το θέμα τον Ιούνιο του 2020, μόλις η ΕΛΑΣ παραλάμβανε το οικόπεδο, θα ξεκινούσαν και οι διαδικασίες για την ανέγερση του Μεγάρου. Ο Υπουργός στις συναντήσεις μας με είχε ενημερώσει ότι το έργο θα προχωρούσε με ΣΔΙΤ.
Είχα άριστη συνεργασία τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ιονίων Νήσων και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας (ΕΑΥΛ) και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια στον αγώνα μας. Μάλιστα στις συναντήσεις που είχαμε το Μάιο του 2021, τους ενημέρωσα ότι οι διαδικασίες προχωράνε πολύ γρήγορα και ότι το Ιούνιο μήνα το θέμα θα πήγαινε στη Διυπουργική.
Το νέο στοιχείο που έχω να προσθέσω είναι ότι το νέο Μέγαρο θα έχει συνολική επιφάνεια υπέργειων χώρων 2.426 τ.μ. και υπόγειους χώρους 290 τ.μ. και θα στεγάσει, εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λευκάδας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφάλειας και το Τμήμα Τροχαίας.
Είμαι ευτυχής διότι ένα-ένα τα μεγάλα έργα που υποσχεθήκαμε, οι υποδομές για τις οποίες έχω δεσμευθεί και προσωπικά, αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Δεν περιμένουμε καμία έκπληξη, το αίτημα υποβολής θα εγκριθεί και η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας θα μεταστεγαστεί σε ένα νέο κτίριο, αντάξιο του κύρους της και των υπηρεσιών που προσφέρει καθημερινά η ΕΛΑΣ στην κοινωνία. Συνεχίζουμε, χτίζουμε, δημιουργούμε υποδομές για τους πολίτες της Λευκάδας.»

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα