Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:02

Δύο ειδικότητες του ΙΕΚ Λευκάδας στο παράλληλο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών

570 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2021, 3:12 μμ | 0 σχόλια

Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών για τα δημόσια ΙΕΚ και το ΕΕΕΕΚ –
Δύο ειδικότητες του ΙΕΚ Λευκάδας στο παράλληλο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιο Βούτσινο, για την αναβάθμιση του Δημοσίου ΙΕΚ Λευκάδας, και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, για τις κτιριακές ανάγκες που υπάρχουν σε δομές του νησιού, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.
Με τον κ. Βούτσινο συζητήθηκε η αναβάθμιση του ΙΕΚ Λευκάδας, στο πλαίσιο της γενικής μεταρρύθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ένταξη δύο ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Λευκάδας στο παράλληλο μηχανογραφικό που θα συμπληρωθεί για πρώτη φορά φέτος από υποψηφίους των πανελλαδικών και συγκεκριμένα:
Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου – φοροτεχνικού γραφείου
Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού
Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην προοπτική να προστεθούν νέες ειδικότητες του ΙΕΚ Λευκάδας από το Σεπτέμβριο, θέμα το οποίο ο Βουλευτής έχει συζητήσει διεξοδικά με τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ κ. Ιωάννη Κουσουράκο.
Το ΙΕΚ Λευκάδας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Γιάνναρη στον οποίο ο Βουλευτής, έπειτα από στενή συνεργασία που είχε με τους Διευθυντές του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ, μετέφερε την ανάγκη επέκτασης του ΔΙΕΚ Λευκάδας, ενόψει και της αύξησης των προσφερόμενων ειδικοτήτων. Ζήτησε τη συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ για τη δημιουργία νέων αιθουσών, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την έκκληση που είχε απευθύνει και παλαιότερα προς την ΚΤΥΠ ΑΕ για την αποστολή τεχνικού κλιμακίου που θα εξετάσει το χώρο.
Τέλος, ζήτησε το κλιμάκιο που θα επισκεφθεί το ΙΕΚ να επισκεφθεί και το οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Λευκάδας και που προορίζεται για την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα και να γίνει μια πρώτη διερεύνηση για την μελέτη και στη συνέχεια την κατασκευή του κτιρίου.


Ο κ. Γιάνναρης υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την Λευκάδα τεχνικό κλιμάκιο στις 10 και 11 Ιουνίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση του Βουλευτή να καλύψει η ΚΤΥΠ ΑΕ τις ανάγκες που υπάρχουν σε σχολεία της Λευκάδας για θρανία, πίνακες, κλπ.
Σχετικά με της συναντήσεις ο Βουλευτής δήλωσε:
«Επεδίωξα αυτές τις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα και με τον Διευθύνοντα της ΚΤΥΠ ΑΕ για να προωθήσω την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων για την εκπαίδευση στη Λευκάδα: πρώτον, την επέκταση και αναβάθμιση του Δημοσίου ΙΕΚ και δεύτερον την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ.
Σχετικά με τα ΙΕΚ, θυμίζω ότι πέρυσι προσθέσαμε επιπλέον ειδικότητες. Θέλουμε να τις αυξήσουμε περαιτέρω, να προσθέσουμε ειδικότητες συνδεδεμένες με την τοπική αγορά εργασίας. Έχω κάνει ήδη αρκετές επαφές, έχω εξασφαλίσει τη δωρεάν μελέτη για τις αίθουσες αλλά και ένα σεβαστό ποσό από την ΚΤΥΠ ΑΕ για τη χρηματοδότηση.
Ως προς το ΕΕΕΕΚ, έχω πει ότι η κοινωνία μας κρίνεται από το πώς φροντίζει τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται περισσότερο βοήθεια. Τα λυόμενα δεν είναι εικόνα πολιτισμένου κράτους σε καμία δομή – και πολύ περισσότερο σε δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες ή αναπηρίες. Συνεργάζομαι με το Δήμο, ο οποίος παραχώρησε οικόπεδο για να μεταστεγαστεί Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) σε νέο κτίριο και πιστεύω ότι με τη συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ θα κάνουμε σημαντικά βήματα και σε αυτό το θέμα.
Τέλος, ζήτησα από την ΚΤΥΠ ΑΕ να καλύψει τις ανάγκες σχολείων της Λευκάδας σε εξοπλισμό όπως θρανία, καθίσματα, πίνακες και άλλα, γι’ αυτό καλώ όποιο σχολείο από οποιαδήποτε βαθμίδα ενδιαφέρεται να κάνει σχετικό αίτημα προς τον οργανισμό και έχουμε τη διαβεβαίωση ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα