Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:17

Δήμος Ιωαννιτών: Σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης υποδομών στη ΔΕ Παμβώτιδας

551 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2021, 2:51 μμ | 0 σχόλια

Κοινότητες της Παμβώτιδας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης, αναβάθμισης και συντήρησης οδών επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βασίλης Βλέτσας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που εκτελούνται ανέρχεται σε 500 χιλιάδες ευρώ
Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης οδών εντός και εκτός οικισμών, εργασίες κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης και εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής οδών στις Κοινότητες Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Λογγάδων, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιά, Καραδήμα, Δαφνούλας, Κράψης, Ανατολικής και στον οικισμό Κοτομίστας.
Ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών συναντήθηκαν με τον ανάδοχο του έργου στο Χαροκόπι και στη συνέχεια είχαν συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου έχει δημοπρατηθεί. Όπως είχαμε δεσμευτεί έργα δρομολογούνται και εκτελούνται σε όλη την έκταση του Δήμου. Και στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες. Η ίση αντιμετώπιση όλων των κατοίκων αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής μας αρχής και γίνεται πράξη» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.


Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη εργολαβία όπως και άλλες εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και με στόχο οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που υπάρχουν. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ήδη έχει δημοπρατήσει δεκάδες έργα και σε συνεργασία με τους αναδόχους μεριμνά για την ποιότητα στην κατασκευή».
«Ακούσαμε τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων για τις ανάγκες που υπάρχουν. Τις ιεραρχήσαμε και σήμερα υλοποιούνται έργα που τα ίδια τα χωριά είχαν προτείνει. Έργα μικρά ή και μεγαλύτερα που όλα βελτιώνουν την καθημερινότητα» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.
Πέρα από το συγκεκριμένο έργο, στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις 450 χιλιάδων ευρώ που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση – αναβάθμιση και συντήρηση οδών.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών εντός οικισμών των Κοινοτήτων Καστρίτσας και Βασιλικής.
Επίσης προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στην Κοινότητα Κατσικά σε οδούς της επέκτασης σχεδίου εργασίες οδοποιίας και υδραυλικές εργασίες απορροής όμβριων υδάτων για την διαμόρφωση και κατασκευή των οδών αυτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα