Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:46

Συνέλευση συντονισμού εργαζομενων ανέργων Πρέβεζας για την εργατική πρωτομαγιά

534 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2021, 10:24 μμ | 0 σχόλια

 

Με μαχητική   απεργιακή  συγκέντρωση  και διαδήλωση , εργαζόμενοι-ες και νέοι-ες τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά και έστειλαν μαχητικό μήνυμα αγώνα ενάντια στο σχεδιαζόμενο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη για τα εργασιακά τη Πέμπτη  6 Μάη.

Το μήνυμα ηχηρό και μαζικό: Τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο αντεργατικό τερατούργημα είναι αιτία κοινωνικού πολέμου, μαζικού και κλιμακούμενου αγώνα.

 Στη συγκέντρωση του νομαρχιακού  τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλων σωματείων της πόλης, ανάμεσα στους ομιλητές (πρόεδρος ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, μέλος της επιτροπής αγώνα διανομέων –επισιτισμού-τουρισμού  κ.α  )  και ο  συνάδελφος Σιούτης Σπύρος πρόεδρος  του «συλλόγου  εργαζομένων στη περιφερειακή ενότητα  Πρέβεζας» και μέλος της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε :  «Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου αυτού πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ενίσχυση της πάλης για τον κλονισμό και την ανατροπή της!! Όχι για να γυρίσουμε στις χρεοκοπημένες λογικές  μιας «δημοκρατικής κυβέρνησης» κλπ, που θα φτιασιδώσουν την κατάσταση για να την διατηρήσουν ίδια, όπως έκανε και η «πρώτη φορά υποτίθεται αριστερά». 

Αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία με μπλοκάρισμα της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για να μην εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι να διαγραφεί το χρέος,  να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες , να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός. Ένας δρόμος που στο κέντρο θα είναι τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι το κέρδος των καπιταλιστών.. Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η εργατική τάξη με τη δύναμη που έχει στα χέρια της, με τον οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο για το σύστημα αγώνα της, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Παλεύουμε να μειωθεί ο πλούτος και η δύναμη του κεφαλαίου και η εκμετάλλευση, με στόχο να καταργηθεί για πάντα».

 

Ως «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας»  δεν θα αφήσουμε κανένα να μας καταστρέψει το μέλλον και την ζωή για τα συμφέροντα του. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος δώσαμε το παρόν στις 6 Μάη στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να νικήσουμε και να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας!!

 

«Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας»

7/5/2021

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα