Πέμπτη, 18/04/2024 | 18:00

Στο μικροσκόπιο Γεωργιανός για τη δολοφονία της Καρολάιν

570 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2021, 3:28 μμ | 0 σχόλια

Για το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ερευνούν οι αρχές έναν Γεωργιανό, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, την ώρα που επιχειρούσε να βγει από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο.

Η αστυνομία αφού τον συνέλαβε, τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Έπειτα από εξέταση DNA, διαπιστώθηκε ότι τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε ληστεία που έγινε σε σπίτι ενός ηλικιωμένου ζεύγους στο Πικέρμι, όπου οι ληστές, τους έδεσαν και τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους έκλεψαν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Γεωργιανός συνδέεται με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο, το παραβατικό παρελθόν του και η χρονική συγκυρία στην οποία επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα κίνησαν τις υποψίες της αστυνομίας. Για το λόγο αυτό θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες η εμφάνιση του μοιάζει αρκετά με αυτή που περιέγραψε στην κατάθεση του ο 32χρονος σύντροφος της Καρολάιν, ο οποίος είδε το πρόσωπο του όταν έπεσε η μπαλακλάβα που φορούσε.

Αν και ο Γεωργιανός έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα αναζητώντας στοιχεία από κινητά τηλέφωνα και DNA. Το DNA αναζητείται σε τρίχες και σταγόνες ιδρώτα που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου, αλλά και στο γενετικό υλικό που αντλήθηκε από τα νύχια της Καρολάιν, η οποία πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η παραμονή των δραστών στο σπίτι κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να άφησαν και τα αποτυπώματά τους σε κάποιο σημείο αφού βρέθηκαν σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Ήδη, οι πρώτες εκτιμήσεις για τους δράστες ήταν ότι ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν.

Οι αρχές, αναμένουν και τα αποτελέσματα από την άρση των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, καθώς θα τους βοηθήσει στον έλεγχο προσωπικών στοιχείων των κατόχων των κινητών τηλεφώνων.

Ακόμη, ερευνώνται εκ νέου όλες οι παρόμοιες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αρχές στο παρελθόν, με την έφοδο των κακοποιών σε σπίτια κυρίως των βορείων προαστίων, οι οποίοι έδρασαν με παρόμοιο τρόπο, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία απασχόλησαν την αστυνομία με υποθέσεις που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ήδη το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι, τοποθετούνται στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Επίσης, δεν αποκλείεται να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες –αν και κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστό αν έχει συμβεί- από τις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και νομίζουν ότι σχετίζονται με την υπόθεση.

ΠΗΓΗ-Φωτό: Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα