Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:15

Π.Ε. Πρέβεζας: Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων από Κορονοπάρτυ της Μ.Εβδομάδας

492 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2021, 8:54 πμ | 0 σχόλια

 

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οδήγησε δυστυχώς σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, σε χαλαρές καταστάσεις αναφορικά με τον κορονοϊό.

Εξαίρεση φυσικά δεν αποτέλεσε ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Κάποια Κορονοπάρτυ, με τη συμμετοχή επί το πλείστον ατόμων νεαρής ηλικίας, την Μεγάλη Εβδομάδα (Τη Μεγάλη Πέμπτη υπάρχει η πληροφορία την οποία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη ότι περίπου 30 άτομα διασκέδαζαν πίσω από κτίριο καφετέριας) δημιουργούν φόβους για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ήδη οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες κρούσματα σε Δημοτική Ενότητα, Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση επικοινώνησε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν.

Από επίσημα χείλη ακούσαμε ότι τρία καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων ήταν θετικοί στον κορονοϊό, δεν λειτουργούν, ενώ σε χωριό περίπου 8 άτομα ήταν θετικά στον κορονοϊό.

Πιθανολογείται ότι το επόμενο διάστημα (ίσως και από σήμερα) εκεί που βλέπαμε στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Π.Ε. Πρέβεζας με μικρό αριθμό κρουσμάτων που κυμαίνονταν σε καθημερινή βάση, από 1,2, 3 κρούσματα το πολύ, να εμφανιστούν δεκάδες. Υπάρχει αυτός ο φόβος, όμως δεν πρόκειται για πανικό, αφού γίνεται λόγος για μιας απολύτως διαχειρίσιμης κατάστασης, κάτι για το οποίο μας διαβεβαίωσαν και δήμαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και πρόεδρος τοπικής κοινότητας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που οφείλουμε να αντιληφθούμε άπαντες και κυρίως τα άτομα νεαρής ηλικίας είναι ότι από τον εφιάλτη του κορονοϊού, δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμη, αν και είμαστε σε καλό δρόμο λόγω των εμβολιασμών.

Εφιστούμε την προσοχή για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Εν κατακλείδι σημειώνουμε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Π,Ε, Πρέβεζας το επόμενο διάστημα, η κατάσταση επαναλαμβάνουμε είναι απολύτως διαχειρίσιμη, ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, για να μην ξεφύγει η κατάσταση!

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα