Δευτέρα, 24/01/2022 | 00:23

Πότε ανοίγουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες

171 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2021, 12:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ολοένα και περισσότερα είναι τα βήματα που αναμένεται να γίνουν εντός του Μαΐου σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται να προτείνει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι.

Με ορίζοντα την επανέναρξη του τουρισμού, η εν λόγω πρόταση θέλει την αρχή να γίνεται με το άνοιγμα των μουσείων στις πιθανότατα στις 14 Μαΐου. Τα μουσεία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του τουρισμού καθώς μετά τις 15 Μαΐου Έλληνες και τουρίστες θα έχουν ελευθερία μετακινήσεων στην χώρα, κάτι που σημαίνει πως τα μουσεία θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς.

Εν συνεχεία περί τις 21 Μαΐου, προτείνεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τέλος, αναμένεται στα τέλη του μήνα, πιθανότατα 28 Μαΐου, να ανοίξουν θέατρα αλλά και οι συναυλίες. Πάντως όποια δραστηριότητα επιτραπεί, αυτή θα προχωρήσει με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως οι μάσκες, οι θερμομετρήσεις και τα self tests.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή το Φεστιβάλ Αθηνών, προχωρά με κάθε επιφύλαξη στην διοργάνωση της πρώτης του εκδήλωσης για την 1η Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα οι διοργανωτές εκδηλώσεων στον χώρο του Πολιτισμού προσανατολίζονται σε επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους στις αρχές Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Παρασκευή συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Δρόμος προς την κανονικότητα χωρίς πισωγυρίσματα

Την ίδια ώρα, όπως είχε προβλεφθεί με ορίζοντα την 15η Μαΐου, σταδιακά αίρονται ολοένα και περισσότερα μέτρα περιορισμού έτσι ώστε εντός του Μαΐου η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες κιόλας, ανακοινώθηκαν νέα «ορόσημα» επανεκκίνησης δραστηριοτήτων κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: prothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα