Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:02

Πρέβεζα: Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για τα κάστρα και τα στρατόπεδα

625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2021, 7:02 μμ | 0 σχόλια

Σύλλογος Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού
των Δήμων Ν. Πρέβεζας
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων και φορέων της πόλης μετά από κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ , με στόχο την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των χώρων των πρώην στρατοπέδων ,καθώς αποτελούν λαϊκή περιουσία του πρεβεζανικου λαού .
Στην κύρια εισήγηση ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας και πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Μισηρλης επεσήμανε τον κύριο σκοπό της σύσκεψης.
Αφενός το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα των στρατοπέδων και των κάστρων της περιοχής σε επιχειρηματικούς ομίλους για εμπορική χρήση, με πιο πρόσφατη την απόφαση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων να προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Κάστρου Αγίου Γεωργίου, με σκοπό την επιχειρηματική – εμπορική αξιοποίηση και
Αφετέρου το θα κάνουμε πράξη, μέσα από πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις, το πάγιο αίτημα που έχει ο Πρεβεζάνικος λαός, εδώ και μια τεσσαρακονταετία, το οποίο δεν είναι άλλο από το να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι χώροι στο φυσικό τους ιδιοκτήτη, που είμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή.
Στην συνέχεια πήραν τον λόγο εκλεγμένοι στα σωματεία της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλογών και άλλων φορέων.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε όλη αυτή η πείρα ,η επιχειρηματολογία οι αγωνιστικές μορφές πάλης που βγήκαν από την σύσκεψη ,να γίνουν υπόθεση του κάθε σωματείου του κάθε φορέα της περιοχής με τελικό στόχο την οργάνωση πανπρεβεζανικου αγωνιστικού συλλαλητηρίου, αλλά και με διαφορές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα