Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:20

Πρέβεζα “Στροφή στο μέλλον” : Οι αγωγές πρέπει να αντικρούονται νομικά από τον δήμο

581 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/05/2021, 11:34 πμ | 0 σχόλια

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Πέμπτη 20-5-2021 συζητήθηκε θέμα σχετικά με μια νέα αγωγή ιδιώτη προμηθευτή, ο οποίος επικαλούμενος προφορικές εντολές Αντιδημάρχου της σημερινής Δημοτικής Αρχής, εξέδωσε τιμολόγια προϊόντων και υπηρεσιών συνολικής αξίας 54.657,34€ και αφού αναγνωρίστηκε η παράδοσή τους εγγράφως από τον ανωτέρω αντιδήμαρχο, πέτυχε έκδοση της αρ. 36/2021 διαταγής πληρωμής του Μον. Πρωτ. Πρέβεζας με την οποία ο Δήμος υποχρεώνεται να πληρώσει το παραπάνω ποσό νομιμοτόκως πλέον δικαστικής δαπάνης 1.531,50 €.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως η Δημοτική Αρχή, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για εξ ορθολογισμό, διαφάνεια και σεβασμό στις διαδικασίες, συνεχίζει την λαθεμένη πεπατημένη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, χωρίς να εμφανίσει το πρόγραμμα της, κινούμενη ουσιαστικά χωρίς πυξίδα
Καταδεικνύεται επίσης, η έλλειψη προγράμματος και προετοιμασίας από την Δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υποδομών ύδρευσης του Δήμου μας και για μια ακόμη φορά γίνεται φανερή η καταστροφική επιλογή της μη χωρικής επέκτασης της ΔΕΥΑΠ.
Για την αντιμετώπιση απλών βλαβών στα αντλιοστάσια, χωρίς μάλιστα για αυτές να δικαιολογείται το επείγον και το αναγκαίο της αγοράς σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, δεν ακολουθείται καμία ενδεδειγμένη και νόμιμη διαδικασία με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να οδηγείται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια χάνοντας την αξιοπιστία του απέναντι στους προμηθευτές αλλά και στους δημότες
Αταλάντευτη θέση της παράταξής μας είναι πως όλες αυτές οι αγωγές πρέπει να αντικρούονται Νομικά από το Δήμο μας.
Έτσι και για την συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί Νομικά, όπως άλλωστε εισηγείται και η Νομική υπηρεσία, αλλά και να γίνει ταυτοποίηση των τιμολογηθέντων με τα παραδοθέντα, από τη στιγμή μάλιστα, που όπως αναφέρεται στην εισήγηση, ο υπογράφων αντιδήμαρχος δεν έχει τις σχετικές γνώσεις.
Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που η Οικονομική Επιτροπή αλλά και ο Δήμος Πρέβεζας απασχολείται με τέτοιου είδους θέματα, χωρίς βέβαια να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για αυτό, και να μπει επιτέλους ένα φρένο στην πλήρως αποδιοργανωμένη λειτουργία του Δήμου Πρέβεζας.

Πρέβεζα 21/5/2021
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»
Ευκλείδης Φονταράς
Βασίλης Κωστούλας
Αθανάσιος Ανωγιάτης
Παναγιώτης Λελοβίτης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα