Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:54

Πρέβεζα: θλίψη! Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Αναγνωστάκης

3812 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2021, 2:50 μμ | 0 σχόλια

Ένας εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, ο Νίκος αναγνωστάκης έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 27 Μαίου, σκορπίζοντας θλίψη στην κοινωνία της Πρέβεζας και ιδιαίτερα στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Νίκος ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, με χιούμορ, ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, αγαπούσε τον τόπο του και τους ανθρώπους του τόπου και ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Ένα πρόβλημα υγείας τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπώρησε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευθύτητά του, την καλοσύνη και την ευγένειά του, την αγάπη για τον τόπο και τις προοδευτικές του ιδέες.

Η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους οικείους του γιατρού Νίκου Αναγνωστάκη.

Καλό ταξίδι Νίκο!

Νίκος Ηλίας Λιβιεράτος: Τον γνώρισα στα 18 μου ως φοιτητής στην μακρινή Σουτσεαβα πόλη της Μπουκοβινας της Ρουμανικής Μολδαβίας. Στον Ρηγα Φεραίο ο Νίκος στην ΠΠΣΠ εγώ. Είχαμε ομηρικές μάχες στα αμφιθέατρα. Πιστός στα πιστεύω του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού ακόμα και στον ενιαίο Σύριζα που ξανασυνατηθηκαμε. Γλυκός άνθρωπος, ήπιος και στη διαφωνία, ευχάριστος, γλεντζές. Προσέφερε πολλά στην Πρέβεζα ως αναισθησιολόγος. Τόσο στην κλινική του Βερυκοκακη σε εκατοντάδες γυναίκες, όσο αργότερα και στο νοσοκομείο. Με την κρίση έφτασε να εφημερεύει μόνος του. Άφηνε τα πάντα και πήγαινε στο νοσοκομείο στα επείγοντα περιστατικά ακόμα και αν δεν εφημέρευε. Εγινε πιο Πρεβεζάνος και απο τους Πρεβεζάνους. Δυστυχώς ήταν άτυχος. Η εκφυλιστική αυτή νόσος του μυαλού τον χτύπησε νέο. Το πάλεψε όσο μπορούσε Πέθανε νεος έχοντας μια πλήρη ζωή με την έννοια της προσφοράς και ολοκληρωμένης ζωής. Συλλυπητήριά στους συγγενείς του. Ξεκουράστηκε. Καλό ταξίδι Νίκο.

Χρήστος Ματσίρας: Ιστορικά, είχαμε αναλάβει την διεύθυνση και την Λειτουργία της Κλινικής Θεομήτωρ τον Οκτώβριο του 1985 μαζί με τον συνάδελφο Σπύρο Σουμαλευρη.Μια από της μεγαλύτερες δυσκολίες η επάνδρωση με συναδέλφους και ηδικοτερα με μόνιμο Αναισθησιολογο. Στο κάλεσμα μας (πέρα από σχεδόν το σύνολο των Αναισθησιολογων της Ηπείρου που οι περισσότεροι εργαζόταν ήδη στα νοσοκομεία Ιωαννίνων Άρτας Αγρινίου ) ο Νίκος ο Μάκης και στην συνέχεια το δίδυμο Αναγνωστάκης Νίκος και ένας συνάδελφός του….προερχόμενοι από Θεσσαλονίκη. Στην συνέχεια η μακαρίτισσα η Λίτσα Λωλη. Αυτή ήταν η αρχή της μετάλλαξης σε ΠΑΝΩ από γνήσιο Πρεβεζάνου του αγαπητού,του αξιόλογου, του υπέροχου ΑΝΘΡΩΠΟΥ Νίκου Αναγνωστάκη….. Προσωπικά θα τον θυμάμαι πάντα με συναδελφική καί Αδελφική Αγάπη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα