Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:41

Πρέβεζα-Ανυπότακτη κίνηση: 9 ΜΑΗ 1945 – 9 ΜΑΗ 2021

453 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2021, 10:13 μμ | 0 σχόλια

Η 9η Μάη ήταν, είναι και θα παραμείνει χαραγμένη στην συλλογική συνείδηση γι’ αυτό που πραγματικά είναι και συμβολίζει: την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, των νικηφόρων αγώνων των λαϊκών κινημάτων που, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης, πολέμησαν τον φασισμό και της ηρωικής εποποιίας του Κόκκινου Στρατού και του Σοβιετικού λαού που κάρφωσαν την σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους.
76 χρόνια πριν με τη καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, του κόκκινου στρατού αλλά και των λαϊκών εθνικοαπελευθερωτικών-αντιφασιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με πρωταγωνιστικό ρόλο των κομμουνιστών, τσακίζονται οι ναζί. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ μεγάλο τίμημα με τεράστιο ποσοστό νεκρών με βάση το πληθυσμό του .
76 χρόνια μετά προσπαθούν να μας πείσουν για το λεγόμενο «τέλος της ιστορίας» και έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα με το οποίο προσπαθούν να σβήσουν απ’ τη συλλογική μνήμη το χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας στην πρώτη προσπάθεια σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Σήμερα, σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης (που αποκτά χαρακτήρα οικονομικό-υγειονομικό) οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε ανατολή και δύση γίνονται θυσία στο Μολώχ του κεφαλαίου και των τραπεζών. Το κοινωνικό κράτος παρουσιάζεται ως «χάρη» και όχι ως κατάκτηση.
Κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εφεδρείες τους αλλά και όλος ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας σε κάθε χώρα θέλουν να μετακυλήσουν τη κρίση στις πλάτες των λαών και όχι στο κεφάλαιο. Σε αυτή τους την επιδίωξη επιστρατεύουν τους φασιστές και παράλληλα μετατοπίζουν όλο το πολιτικό τους προσωπικό σε δεξιά κατεύθυνση για να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους.
Διδασκόμαστε από τη μεγάλη νίκη ενάντια στο Γ΄ Ράιχ αλλά και την ουσιαστική συμβολή των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ στη μάχη που έδωσε ο λαός μας ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ δείχνει το δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των λαών και της φύσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

η δημοτική κίνηση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα