Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:46

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ;

502 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/05/2021, 2:43 μμ | 0 σχόλια

Ανυπότακτη Κίνηση για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ;
Δεν έχουν απαντήσει ακόμη, και παρά την παρέλευση διαστήματος ενός μήνα, ο κος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας, και ο κος Ακρίβης , Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, στη γραπτή ερώτηση « Σχετικά με την κατάσταση και τη διαδικασία πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών του Δήμου Πρέβεζας» που υποβλήθηκε στις 21-4-2021 από τον Δημοτικό Σύμβουλο της «Ανυπότακτης Κίνησης για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας» Ταξιάρχη Κωστόγιαννη , ενώ παραμένει μεταξύ άλλων το θλιβερό «προνόμιο» στον Δήμο μας τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους να πηδούν από τα σύρματα, για να χρησιμοποιήσουν τις παιδικές χαρές.
Η ερώτηση απευθυνόταν και στον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας κο Δαρδαμάνη, Πρόεδρο για δεύτερη συνεχή χρονιά της «Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας» σχετικά με το αν η εν λόγω Επιτροπή έχει προχωρήσει στην επίσκεψη στις Παιδικές Χαρές, έχει διαπιστώσει την ύπαρξη των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πιστοποίηση και έχει προβεί στην αποστολή των φακέλων δικαιολογητικών. Ο κος Δαρδαμάνης απάντησε στις 17-5-2021 χωρίς να τοποθετηθεί ευθέως στο υποβληθέν ερώτημα πως «Η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών όταν λαμβάνει αιτήσεις με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά από τους Δήμους του Νομού Πρέβεζας για τη βεβαίωση της καταλληλότητας λειτουργίας Παιδικής Χαράς προβαίνει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στις νόμιμες ενέργειες της για την χορήγηση του προβλεπόμενου πιστοποιητικού καταλληλότητας». Ανέφερε επίσης πως «κάθε περαιτέρω πληροφορία για την κατάσταση των Παιδικών Χαρών του Δήμου Πρέβεζας και τη διαδικασία πιστοποίησής τους άπτεται των αρμοδιοτήτων του κ. Δημάρχου και του κ. Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών».
Στα υπόλοιπα ζητήματα που έθετε η ερώτησή μας απάντησε σχετικά με τις αρμοδιότητές της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων στο υπ΄αριθμ. 8863 /19-5-2021 έγγραφό της πως η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Πρέβεζας έχει ολοκληρωθεί , ενώ, όπως είναι λογικό, δεν τοποθετείται στην πολιτική ουσία των ερωτημάτων, αν δηλαδή έχουν ενημερωθεί και έχουν συναινέσει οι τοπικές κοινωνίες στην συνοικία Αγία Ειρήνη της Πρέβεζας, το Χειμαδιό, την Καστροσυκιά, την Άνω Ράχη, το Μιχαλίτσι, τα Φλάμπουρα για την οριστική κατάργηση των Παιδικών Χαρών τους (και όχι για το ξήλωμα των ακατάλληλων οργάνων).
Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών επισυνάπτουμε ολόκληρα τα σχετικά έγγραφα και δηλώνουμε τα εξής:
α) Θεωρούμε αντιδημοκρατική τη στάση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που αρνούνται να ενημερώσουν τους πολίτες του Δήμου Πρέβεζας, όπως έχουν τη νομική και πρωτίστως την ηθική υποχρέωση, και θα ζητήσουμε την προβλεπόμενη έγγραφη απάντηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
β) Περιμένουμε το ταχύτερο δυνατόν να πιστοποιηθούν και να ανοίξουν με όρους ουσιαστικής ασφάλειας όλες οι Παιδικές Χαρές θεωρώντας απαράδεκτες και προσβλητικές για τους μικρούς και μεγάλους πολίτες του Δήμου μας τις τραγικές καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής.
γ) Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την πολιτική της κατάργησης Παιδικών Χαρών σε συνοικίες και χωριά του Δήμου μας, καταγγέλλουμε τις επιλογές αυτές και δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με τους κατοίκους αυτών των περιοχών, για να δημιουργηθούν άμεσα νέες Παιδικές Χαρές.
Ως «Ανυπότακτη Κίνηση για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας» σταθερά και αταλάντευτα παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές όλων εκείνων που επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να ξεπουλήσουν τα δημόσια αγαθά, παλεύουμε για το δικαίωμα στο χαμόγελο του παιδιού, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στο πράσινο ,παλεύουμε για έναν Δήμο που μας αξίζει στο μπόι των αναγκών και των οραμάτων μας!

Η φωτπγραφία είναι αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα