Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:38

Μελέτη Υγείας Ηπείρου Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες απαντήσεις!

648 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2021, 10:54 πμ | 0 σχόλια

Συνεχίζεται η προσπάθεια για το «χτίσιμο» της πρώτης επιδημιολογικής μελέτης μεγάλης κλίμακας στην Ήπειρο που θα αποτελέσει πηγή σημαντικής βιο-ιατρικής έρευνας στο εγγύς και απώτερο μέλλον.
Η συμβολή όλων στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι σημαντική και απέχει μόνο ένα… ραντεβού.
Για να γίνει κατανοητή η σημασία της συμμετοχής όλων, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τσιλίδης και ο Παθολόγος της «Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων» κ. Βασίλης Τζοβάρας, ως Επιστημονικοί Υπεύθυνοι της Μελέτης, απαντούν σε 9 βασικές ερωτήσεις:

1. Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου;
Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Προς το παρόν η μελέτη διεκπεραιώνεται στα Ιωάννινα, αλλά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επισκεφτούμε όλη την Περιφέρεια.

2. Είμαι Ηπειρώτης. Γιατί να συμμετέχω στη Μελέτη;
Πρώτα και κύρια θα συμβάλετε σημαντικά στη δημιουργία νέας γνώσης στο χώρο της Υγείας, γνώσης που θα ταξιδέψει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και θα διαφημίσει την Ήπειρο. Συνάμα, θα λάβετε μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας σας που θα περιλαμβάνει και μέτρηση ειδικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού.

3. Η συμμετοχή είναι δωρεάν;
Ναι, η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

4. Η συμμετοχή εν μέσω πανδημίας είναι ασφαλής;
Το ιατρικό προσωπικό τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ διασφαλίζεται η απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και όχι εάν εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης.

5. Ποιες είναι οι εξετάσεις που διενεργούνται;
Οι συμμετέχοντες απαντούν σε ορισμένα ερωτηματολόγια, δίνουν δείγματα αίματος, ούρων και σάλιου και υποβάλλονται σε κλινικές μετρήσεις για την εκτίμηση ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών (ύψος, βάρος, λιπομέτρηση), αρτηριακής πίεσης και ελαστικότητας αρτηριών.

6. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα;
Η συμμετοχή στη Μελέτη διαρκεί περίπου μία ώρα.

7. Πως μπορώ να κλείσω ραντεβού;
Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά με ένα κλικ στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή να καλέστε (πρωινές ώρες) στο τηλέφωνο: 26512 00462.

8. Που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;
Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα.

9. Πως μπορώ να μάθω περισσότερα για την Μελέτη;
Μέσω της ιστοσελίδας https://ehs.med.uoi.gr/ και της σελίδας της Μελέτης στο facebook (Epirus Health Study).

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα