Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:11

Κάλεσμα του σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας-Κέρκυρας για την 6η Μάη

507 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2021, 8:30 πμ | 0 σχόλια

 

 

6 ΜΑΗ 

καλούμε σε τετράωρη στάση εργασίας 8 πμ-12 μμ  και συμμετέχουμε  στις απεργιακές συγκεντρώσεις (ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας και Εργατικών Κέντρων Άρτας, Θεσπρωτίας,  Ιωαννίνων, Λευκάδας)

 

      Συναδέλφισσες ,οι , άνεργες  και άνεργοι

 

Η υγειονομική και οικονομική κρίση αξιοποιείται ως ευκαιρία για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.  Εμείς οι εργαζόμενοι την φετινή πρωτομαγιά δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα πληρώσουμε ΠΑΛΙ την κρίση .

Κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, με απολύσεις, εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις και αναστολή μισθών, άρση των ΣΣΕ, διαμορφώνοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα. Το κερασάκι στη τούρτα αποτελεί  ο νόμος επιβολής 10ωρου ,  ατομικών συμβάσεων εργασίας και απαγόρευσης ουσιαστικά της προκήρυξης  απεργίας.  Την ίδια στιγμή ελάχιστα έχουν κάνει για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών.

Στην πρωτοφανή αυτή επίθεση η ΓΣΕΕ βρίσκεται σε γενικό «σιωπητήριο», δηλώνει συμμόρφωση και υποταγή στις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαφανίσει τις εργατικές διεκδικήσεις και στέλνουν σαφές μήνυμα για τη στάση τους την «επόμενη ημέρα» με το πέρας της καραντίνας.  

Δεν αρκούν πια και οι δικές μας συμβολικές  διαμαρτυρίες. Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας

 

            Συναδέλφισσες ,οι , άνεργες και άνεργοι

    Η πανδημία έφερε και την απομυθοποίηση μιας σειράς από ιδεολογήματα που διχάζουν τις κοινωνίες σε όφελος αυτών που έχουν την εξουσία.. Έγινε πιο φανερό ότι δεν υπάρχει ελπίδα για το μέλλον όσο ο νόμος του κέρδους καταστρέφει τη φύση. Όσο ο τρόπος παραγωγής υποταγής  των πάντων στο «καλό της  αγοράς» αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν αναλώσιμους και τη φύση ως πεδίο καταλήστευσης πρώτων υλών και επέκτασης της κερδοφορίας. Όσο οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης θα δίνουν προτεραιότητα π.χ. στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη πληρωμή του χρέους  αντί για τη δημόσια υγεία, στη σωτηρία των επιχειρήσεων και των κερδών και όχι των ανθρώπων και των δημόσιων αγαθών.      Μέσα στην κρίση αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ενότητα» για την εκμετάλλευση των λαών της Ευρώπης και ταυτόχρονα διχασμός και ανταγωνισμός για τη μοιρασιά της πίτας (βλέπε τι έγινε με μάσκες , τεστ και τι γίνεται με τα εμβόλια). Χρειάζεται διεθνής αλληλεγγύη και συνεργασία των λαών κόντρα στη λογική των ανταγωνισμών που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις 

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, στην παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων, στις μεταφορές και τη διανομή, κ.α. διασφαλίζουν την επιβίωση της κοινωνίας. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Αξίζουμε το παρόν και το μέλλον αυτών που παράγουν τον πλούτο.


        Συναδέλφισσες, οι , άνεργες και άνεργοι

 

Απάντηση στην κρίση μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες. 

 Το μήνυμα της εργατικής, πρωτομαγιάς είναι μήνυμα ανειρήνευτης πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών όλου του κόσμου, ο αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, προτάσσοντας έναν άλλο δρόμο, αυτόν της  απελευθέρωσης του ανθρώπου και της φύσης από τα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Δεν υποτασσόμαστε στις αντιδραστικές κυβερνητικές απαγορεύσεις, δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα, παλεύουμε στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματά μας

                                                                 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

το  διοικητικό συμβούλιο

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα