Σάββατο, 20/04/2024 | 02:25

Θανάσης Καββαδάς: «Πειραματικό το 2ο Γενικό Λύκειο της Λευκάδας

402 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/05/2021, 5:43 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Πειραματικό το 2ο Γενικό Λύκειο της Λευκάδας –
Η Παιδεία στο νησί μας αναβαθμίζεται, τα παιδιά μας θα διδάσκονται με
βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές»

Τη λειτουργία πειραματικού Λυκείου στη Λευκάδα ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας. Καθοριστική συζήτηση για το θέμα είχε γίνει μεταξύ του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά και την αρμόδια Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή, κατά την συνάντησή τους στις 20 Απριλίου στο Υπουργείο.
Η ανακοίνωση της έγκρισης λειτουργίας πειραματικού Λυκείου, έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης από τις αρχές Μαρτίου, στην οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον η Περιφερειακή Εκπαίδευση Ιονίων Νήσων. Το Λύκειο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το ερχόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα εισαχθούν μόνο στην Α’ Λυκείου με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Πριν από λίγο καιρό, σε συζήτηση που είχα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Ανδρέα Πολίτη, με αφορμή την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας, συμφωνήσαμε ότι θα ήταν αναβάθμιση για την παιδεία στο νησί μας η λειτουργία ενός πειραματικού σχολείου. Η Περιφερειακή Διεύθυνση κατέθεσε σχετική αίτηση, εγώ από την πλευρά μου συζήτησα το θέμα με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή ώστε το Υπουργείο να δει θετικά την πρότασή μας και σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα αίσια για εμάς αποτελέσματα.
Ένα πειραματικό σχολείο προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στους μαθητές, καθώς έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με τις πιο σύγχρονες, δοκιμασμένες βέλτιστες πρακτικές που διαθέτει η παιδαγωγική επιστήμη, με χρήση νέων διδακτικών μέσων και μεθόδων, να παρακολουθήσουν διαφοροποιημένα προγράμματα σπουδών.
Πρόκειται για σπουδαία ποιοτική αναβάθμιση για την παιδεία στο νησί μας, μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε στο σχολείο, να προσφέρουμε μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε αυτά τα παιδιά – πλεονεκτήματα που, μέσα από τη δοκιμασμένη εφαρμογή τους στο πειραματικό σχολείο, θα μπορέσουν στη συνέχεια να διαχυθούν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να ωφελήσουν όλα τα παιδιά. Έτσι, θα ανοίξουν οι ορίζοντες των μαθητών, θα αποκτήσουν περισσότερα ενδιαφέροντα που θα τους φανούν χρήσιμα και στην επιλογή του επαγγελματικού τους προσανατολισμού αργότερα.
Το σύστημα δεν κάνει διακρίσεις, αφού τα παιδιά εισάγονται με κλήρωση, ενώ όσο αφορά τους εκπαιδευτικούς, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν και να διδάξουν στο πειραματικό για μία διετία, θα επιμορφωθούν και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν με βάση την αποτελεσματικότητά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή το παιδαγωγικό τους έργο, παραμένοντας για πέντε χρόνια και δυνατότητα συνέχειας ανάλογα με τις αξιολογήσεις.
Τέλος, δεν αποκλείεται στο μέλλον το πειραματικό Λύκειο να συνδεθεί και με άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, ακόμα μάλιστα και με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ώστε να υπάρχει συνέχεια στην εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών.
Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ αισιόδοξος ότι το πειραματικό Λύκειο της Λευκάδας, ένα από μόλις 8 σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν μια πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα, αλλά και αποδοτική εκπαιδευτική εμπειρία που θα αποτελέσει εφόδιο για το μέλλον τους.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα