Τετάρτη, 26/01/2022 | 18:35

Θανάσης Καββαδάς: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη Λευκάδα

108 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/05/2021, 10:51 πμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη Λευκάδα – Με την Κυβέρνηση αρωγό, με νέες πηγές χρηματοδότησης, με συνεργασία και σωστή οργάνωση, είναι στο χέρι μας» – Συναντήσεις με Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο

Συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Κτενά, και το Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Καλό, επεδίωξε και είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία ενημέρωση για έργα στο Νομό.
Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Βουλευτής ζήτησε να εγκριθεί από την Περιφέρεια η μελέτη για τη νέα χάραξη του δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας (Μικρός Γιαλός), ένα έργο αναβάθμισης της περιοχής, ενώ συζήτησαν επίσης την πορεία του έργου για την παράκαμψη Καλαμιτσίου.
Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία των έργων αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του 2015 σε εκκλησίες της νοτίου Λευκάδας, καθώς και οι εργασίες στο Γυμνάσιο Βασιλικής, ενώ ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανέγερσης του μνημείου στο Μαγεμένο. Επανέλαβε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια δέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει το έργο, τόνισε ωστόσο ότι ιδανικά θα πρέπει να ανεγερθεί πριν από τον φετινό Ιούλιο, ώστε με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις μπροστά στο νέο μνημείο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην ανάγκη να δρομολογηθούν λύσεις για τη διάβρωση στο δρόμο του Αγίου Ιωάννη Λευκάδας, τονίζοντας ότι η ζημιά είναι ήδη εκτεταμένη και ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο τους πολίτες, όσο και τους επαγγελματίες της περιοχές. Πρότεινε να γίνουν έστω προσωρινά έργα για την αποκατάσταση της παραλίας ενόψει της θερινής σεζόν.
Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς το έργο της ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου του Νυδρίου. Ο Βουλευτής εξέφρασε ικανοποίηση για τη διασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για την επέκταση, επεσήμανε όμως την ανάγκη να προχωρήσουν τα υπό εξέλιξη έργα όσο το δυνατόν περισσότερο πριν το καλοκαίρι, καθώς πρόκειται για τον πιο εμπορικό δρόμο, στο πιο τουριστικό χωριό του νησιού.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και χρειάζεται να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν. Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν η Μαρίνα στο Βλυχό, για την οποία ο κ. Καββαδάς ζήτησε από το Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Enterprise Greece ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να μπορέσουν να δρομολογηθούν και οι υπόλοιπες διαδικασίες. Επίσης, συζητήθηκε το αγκυροβόλιο Βασιλικής, για το οποίο συμφώνησαν ότι η λειτουργία του θα πρέπει να ξεκινήσει από φέτος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το μεγάλο έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης Νικιάνας, Λυγιάς και Καρυωτών. Ο Βουλευτής ενημέρωσε το δήμαρχο για τις επαφές και την αλληλογραφία του με το Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ώστε ο Δήμος να μπορέσει να αξιοποιήσει τους πόρους αυτούς για επιπλέον έργα. Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που δρομολογούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών.
Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο δρόμο της Λαγκάδας, έπειτα από την έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι προοπτικές υλοποίησης της περιφερειακής οδού Βασιλικής και η αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία των Εγκρεμνών, η οποία έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται σύντομα να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα στην παραλία και το δρόμο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου ο Βουλευτής ζήτησε τη συμβολή του Δημάρχου ώστε να επιδιορθωθεί ο δρόμος και να γίνει προσβάσιμος με ασφάλεια ενόψει του καλοκαιριού.
Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το master plan του Λιμένα Λευκάδας, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Καρβούνη. Ο Βουλευτής τόνισε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει επίσημα και αναμένει την κατάθεση τροποποιήσεων από το Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα σχέδια και η περιοχή του λιμανιού της Λευκάδας, μαζί με τη χερσαία ζώνη, να πάρει την τελική, λειτουργική της μορφή που θα εξυπηρετεί πολίτες, επαγγελματίες και επισκέπτες.
Τέλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαθέτει δικό του προϋπολογισμό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προτείνοντας την αξιοποίηση και αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου κυρίως μέσα από έργα που θα προτείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Σχετικά με τις δύο συναντήσεις, ο Βουλευτής δήλωσε:
«Επεδίωξα να συναντηθώ με τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο, διότι είναι πάγια πεποίθησή μου ότι μόνο με στενή συνεργασία και καλή οργάνωση θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τους πόρους που διατίθενται και που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια για έργα στη Λευκάδα.
Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι στο πλευρό μας, οι Υπουργοί ανταποκρίνονται σταθερά θετικά και άμεσα στα αιτήματα που τους μεταφέρω. Είναι τώρα στο χέρι της Περιφέρειας και του Δήμου να προχωρήσουν όχι μόνο τις μελέτες, αλλά κυρίως την υλοποίηση των έργων.
Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία τώρα, με αυτήν την Κυβέρνηση, που έχει στον πυρήνα της την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, και με τα 72 εκατομμύρια και του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να παραδώσουμε στους πολίτες της Λευκάδας χειροπιαστά έργα και υποδομές. Συνεχίζουμε, συνεργαζόμαστε, οργανωνόμαστε, αλλάζουμε τη Λευκάδα. Είναι στο χέρι μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα