Παρασκευή, 19/04/2024 | 02:32

Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

908 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/05/2021, 2:11 μμ | 0 σχόλια

«Σβήνει» κάθε ελπίδα για την άτυχη 44χρονη, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς η κλινική της εικόνα παρουσίασε νέα επιδείνωση. Ήδη οι θεράποντες γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένεια της 44χρονης.

Η 44χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών. Οι γονείς της ήταν μετανάστες στη Γερμανία, εκεί όπου έμεινε και η 44χρονη μέχρι τα φοιτητικά της χρόνια. Έπειτα επέστεψε στην Ελλάδα και έκανε οικογένεια.

Παράλληλα, απαρηγόρητος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο σύζυγος της 44χρονης, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει πως ενώ η γυναίκα του έχαιρε άκρας υγείας βρέθηκε στο χειρουργείο να παλεύει για τη ζωή της. Όπως τονίζει, τόσο αυτός όσο και τα τρία παιδιά τους, περιμένουν απαντήσεις για να μάθουν τι οδήγησε τη γυναίκα την τωρινή της κατάσταση.

«Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τη βοηθήσουν, ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt, η θρόμβωση και η αιμορραγία», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από 15 ημέρες. Περίπου μια εβδομάδα μετά, παρουσίασε θρομβοπενία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, ωστόσο όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, πριν από δύο ημέρες. Την επόμενη ημέρα της μεταφοράς της εκεί, παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Την Παρασκευή η 44χρονη υποβλήθηκε σε έκτακτο χειρουργείο, καθώς η αξονική τομογραφία έδειξε ένα μεγάλωμα αιμάτωμα στο κεφάλι.

Πηγή: creta24.gr, neakriti.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα