Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:33

ΑΡΤΑ: «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς για ανθρώπινες ζωές»

594 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2021, 1:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΑΡΤΑ: « Από αυτή ακριβώς την τάξη πάμε να απαλλαγούμε»!

Σε μαζικές συγκεντρώσεις καταδίκης των εργοδοτικών εγκλημάτων, των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων, εξελίχθηκαν οι προγραμματισμένες για την πρωτομαγιά, καταθέσεις στεφανιών του Εργατικού Κέντρου Άρτας, στο Εργοστάσιο «Ηπειρος» η μία (που σκοτώθηκε ο 29χρονος Χρήστος Ζορμπάς) και στην εθνική οδό Άρτας – Ιωαννίνων (που σκοτώθηκε ο 18χρονος Γιώργος Γούτζιας). 

«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι οικογένειες  των αδικοχαμένων  παιδιών, και κυρίως νεολαίοι που έδωσαν το δικό τους στίγμα και στις δυο εκδηλώσεις.

Στο εργοστάσιο  «Ήπειρος», ο τόπος όλος γέμισε λουλούδια από δεκάδες που άφηναν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Στην ομιλία του το Εργατικό Κέντρο Άρτας, αφού έκανε μια αναφορά από την απολογία του Α. Σπάις (από τους ηγέτες της εξέγερσης στο Σικάγο το 1886), θυμίζοντας στους συγκεντρωμένους την αναγκαιότητα να απαλλαγούν «πρώτα από τα αφεντικά της βιομηχανίας, οι οποίοι δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο της εργασίας που δεν πληρώθηκε.. από αυτήν ακριβώς την τάξη πρέπει να απαλλαγουμαί..», για να καταλήξει ότι «135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, η Εργατική Τάξη, πληρώνει συνεχώς βαρύ φόρο αίματος, Τα εργοδοτικά εγκλήματα, στο βωμό τους κέρδους είναι ατελείωτα. Πολλά νέα παιδιά πληρώνουν με τη ζωή τους την άνοδο των τιμών στο χρηματιστήριο…»

Στην συγκέντρωση για τον νεαρό ταχυμεταφορέα, η ομιλία επικεντρώθηκε στα αναγκαία μέτρα προστασίας, που πρέπει να παρέχονται στον κλάδο αυτό, που εργάζεται σε τραγικές συνθήκες, με πλήρη και σταθερή εργασία.

Με το σύνθημα της φετινής  εργατικής πρωτομαγιάς, «τα κέρδη τους – οι νεκροί μας», να κυριαρχεί στην Άρτα, ετοιμάζεται μαζική δυναμική απάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 6 Μάη στις 10.οο το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα