Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:55

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

371 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2021, 1:21 μμ | 0 σχόλια

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

                      

                        ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

                         ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου. ΟΧΙ στη διάλυση των  

                                            εργασιακών  δικαιωμάτων. 

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά,  ημέρα αγώνα για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο , γιορτάζεται και τιμάται σήμερα  σε παράξενες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021. 

Η εργατική τάξη στη χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιθυμίες του ΣΕΒ, ξηλώνει όλες τις κατακτήσεις που απέμειναν, κατακτήθηκαν ή αποκαταστάθηκαν μέσα στις μνημονιακές συνθήκες. 

Η κυβέρνηση  της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά κηρύσσει,  μετά τις αντεργατικές ρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών και την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία, μετά την εργαλειοποίηση της πανδημίας για μείωση μισθών, την ελαστικοποίηση της εργασίας και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, κηρύσσει ουσιαστικά τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας. 

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση- εντολοδόχο των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ, να διαλύσει κατακτήσεις ενός αιώνα και να μας οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πρέβεζας  τίμησε συμβολικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Αντιπροσωπεία της ΝΕ  κατέθεσε στεφάνη στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά .

Η ΝΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΔ  καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας στην πανελλαδική απεργία της 6ης Μαΐου και στη συγκέντρωση πορεία  που οργανώνουν συνδικάτα της πόλης μας στο παλιό ΚΤΕΛ  .   

 

      Πρέβεζα, 1η  Μαΐου  2021 

     Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Πρέβεζας του  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα