Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:49

Π.Ε. Πρέβεζας-Τουρισμός: Αύξηση του ενδιαφέροντος για την περιοχή μας…

541 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/04/2021, 12:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου στον κλάδο του τουρισμού και αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε ενόψει τη φετινής τουριστικής περιόδου. Του θέσαμε ερωτήσεις και ο κ. Στράτος Ιωάννου, γνώστης της κατάστασης μας έδειξε τον δρόμο  του τουριστικού γίγνεσθαι της φετινής περιόδου που είναι προ των πυλών.

Ποια είναι τα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο σε σύγκριση με την περσινή; Σε σύγκριση με πέρσι θα έχουμε αύξηση τουριστών από ξένες χώρες κι αν ναι σε ποια επίπεδα;H προηγούμενη τουριστική περίοδος ήταν αναμφίβολα η δυσκολότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών, λόγω του κορονοϊού. Ο τουριστικός κλάδος υπέστη μεγάλη  καταστροφή. Εντούτοις, παρά την καταστροφή που υπέστη ο κλάδος, η επισκεψιμότητα στην Ήπειρο ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι σε άλλες Περιφέρειες. Το γεγονός αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για τους επαγγελματίες του κλάδου. Και βέβαια δεν ήταν τυχαίο, αλλά οφείλονταν στην συστηματική δουλειά που είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, στα προγράμματα τουριστικής προβολής που είχαμε σχεδιάσει και υλοποιήσει και που είχαν διαμορφώσει μια έντονα ανοδική πορεία για τον τουρισμό της Ηπείρου Για την φετινή χρονιά τα μηνύματα είναι πολύ καλύτερα. Η περιοχή μας, και χάριν της τήρησης  των μέτρων αλλά και της πολύ δυνατής προβολής που κάναμε, πέρασε στην αντίληψη των επισκεπτών Ελλήνων και ξένων, ως μια ασφαλής περιοχή αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως και είναι. Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με την κατακτημένη ελκυστικότητα του τόπου μας ως προορισμού, που χτίσαμε τα τελευταία χρόνια, προοιωνίζει μια αισθητά καλύτερη τουριστική περίοδο, όσο θα διαρκέσει και με τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία.

Υπάρχει πληροφόρηση για το που θα κυμανθεί η κινητικότητα στο αεροδρόμιο του Ακτίου; Θα είναι αυξημένη;

Ισχυρή ένδειξη της για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή τουριστική περίοδος αποτελούν οι ανακοινώσεις νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. Ήδη θα έχουμε νέες πτήσεις ή πλήθυνση των πτήσεων από Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία και Ελβετία και αυτό αποτελεί την πιο απτή απόδειξη ότι η περιοχή μας είναι ένας προορισμός υψηλού ενδιαφέροντος για όλο και περισσότερους επισκέπτες από πολλές χώρες στο αναβαθμισμένο αεροδρόμιο Πρέβεζας- Ακτίου. Οι νέες πτήσεις και η αύξηση του αριθμού των χωρών δηλώνουν την ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος για την περιοχή μας και είναι καρπός 10 ετούς επίμονης εργασίας στον τομέα της τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην περιοχή μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ η εταιρία  Easyjet ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με την αεροπορική εταιρεία Transavia France.  Από την Πολωνία η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι. Η αεροπορική εταιρεία Edelweiss Air θυγατρική της Swiss Air ανακοίνωσε μία νέα σύνδεση από τη Ζυρίχη προς το Άκτιο για το φετινό καλοκαίρι. Και αναμένουμε και άλλες αεροπορικές εταιρείες και χώρες να κατεβάσουν αεροπλάνα στην Ήπειρο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα