Παρασκευή, 27/05/2022 | 04:49

Οριζόντιος εμβολιασμός σε νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους- Να ενταχθεί και η Πάργα!

216 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2021, 2:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 αποφασίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Στόχος είναι η δημιουργία Covid free νησιών, με δεδομένο το σχεδιαζόμενο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Για να επιτύχει την ανοσία του πληθυσμού σε αυτά τα νησιά, η κυβέρνηση βασίζεται στις παραλαβές των έξτρα εμβολίων από την Pfizer τον Ιούνιο, αλλά και από την Johnson & Johnson, αν δεν υπάρξουν επιπλοκές μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων 69 νησιών με πληθυσμό από 5.000 κατοίκους και κάτω, αλλά πλέον το σχέδιο γίνεται πιο φιλόδοξο, με τον αριθμό των Covid free νησιών να ανεβαίνει στα 85.

Υπενθυμίζεται ότι 18 νησιά θεωρούνται ήδη Covid free, καθώς όλοι οι κάτοικοι τους έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Σ’ αυτό τον σχεδιασμό χωρά και ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός της Ηπείρου, η Πάργα κατά την άποψή μας και μπορεί να ενταχθεί

Η Πάργα με πληθυσμό που πληροί τα κριτίρια του παραπάνω σχεδιασμού, που τις προ- covid εποχές δέχονταν δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις, ως ελκυστικός προορισμός της χώρας, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στον παραπάνω σχεδιασμό!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα