Τρίτη, 16/07/2024 | 17:18

Καταγγελίες για βασανισμούς ηλικιωμένων στο Γηροκομείο με τους 68 νεκρούς

443 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2021, 11:07 πμ | 0 σχόλια

 

 

Για συνθήκες εγκατάλειψης, αδιαφορίας αλλά και κακοποίησης κάνουν λόγο οι καταγγελίες συγγενών ηλικιωμένων του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που έχει μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μετά το θάνατο από την ίδια αιτία 68 ατόμων σε ένα χρόνο.

Τα όσα φτάνουν στις αστυνομικές αρχές κι όχι μόνο μετά την προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας και ζητάει για τη διερεύνηση τέλεσης κακουργηματικών ποινικών αδικημάτων, όπως η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκθεση, σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή, αναφέρουν ότι πολλοί ήταν οι ηλικιωμένοι πού έζησαν εφιαλτικές στιγμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί από τους ηλικιωμένους που διέμεναν ή φιλοξενούνται ακόμα στη δομή έχουν κακομεταχειριστεί από τους υπευθύνους της δομής. Οι αναφορές μιλούν για υποσιτισμό των ηλικιωμένων και άσχημες συνθήκες υγιεινής, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για γεροντάκια που δέονταν στα κρεβάτια τους όταν δεν υπάκουαν στις εντολές του προσωπικού.

Το γεγονός ότι οι 68 θάνατοι των ηλικιωμένων σε διάστημα ενός έτους αποδόθηκαν όλοι σε ανακοπή καρδίας από μόνο προκάλεσε εντύπωση αλλά και προβληματισμό. Ο εισαγγελέας διέταξε να ελεγχθούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται και ο μοναδικός γιατρός που υπέγραψε τις αιτίες θανάτου των ηλικιωμένων.

Την ίδια ώρα μιλώντας στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας αναφέρει ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα έχουν καταγγελθεί. “Είναι εκβιασμός και κακόβουλες ενέργειες. Όλα καλύπτονται πλήρως από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος μας. Θα τοποθετηθώ για την υπόθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα”, λέει στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας στα Χανιά.

Από την πλευρά του συγγενής της ηλικιωμένης γυναίκας όπου πέθανε πριν λίγους μήνες και το πρωί της Τετάρτης έγινε η εκταφή της αναφέρει στο newsit.gr τα εξής: “ Τα πράγματα είναι ακόμα εν κινήσει. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει και η άλλη πλευρά”.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης / Δήμητρα Τριανταφύλλου

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα