Σάββατο, 20/04/2024 | 01:31

Θλίψη στην Πρέβεζα από την φυγή του Γιάννη Καπώνη!

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2021, 12:10 μμ | 0 σχόλια

 

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος,  αναχώρησε για το “μεγάλο ταξίδι” σκορπώντας θλίψη στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Ταξιδιάρης νους, ερωτευμένος με τον τόπο του και την ίδια τη ζωή, ο Γιάννης Καπώνης εκτός από πετυχημένος διοικητής του νοσοκομείου, ήταν ένας άνθρωπος του πολιτισμού, μια ρομαντική και ευγενική ψυχή, ένας σπάνιος άνθρωπος.

Ο Γιάννης Καπώνης έγραψε υπέροχα τραγούδια, έγραφε ποιήματα και ποίημα είναι το κείμενο που έγραψε ο γνωστός Πρεβεζάνος γιατρός Βαγγέλης Συγκούνας για τη φυγή του από τη ζωή:

“Έφυγε σήμερα ο κ. Ιωάννης Καπώνης. Έφυγε ένας ξεχωριστός, αξιόλογος, άνθρωπος ο οποίος σε όλη του την ζωή είχε μπροστά και πάνω απ΄ όλα την διάθεση προσφοράς και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο!! Ευαίσθητος, ειλικρινής, αξιοπρεπής, διακριτικός, έντιμος, ευθύς, και δίκαιος μέσα από ότι κι αν ασχολήθηκε άφησε το στίγμα του και έκανε “διακριτά” πάντα αισθητή την παρουσία του. Αυτή θεωρώ πως είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη την οποία αφήνει πίσω του. Δύσκολες έννοιες και αξίες στις μέρες μας τις οποίες υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Υπήρξε για όλους μας όσοι τον γνωρίσαμε υπόδειγμα ήθους ευγένειας, και δοτικότητας στο κοινωνικό σύνολο, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνική και πολιτική ζωή και πόσα άλλα με τα οποία ασχολήθηκε όντας πολυσχιδής προσωπικότητα και ανήσυχο πνεύμα. Προοδευτικός και πρωτοποριακός πολλές φορές απέδειξε με την στάση ζωής του ότι οι έννοιες “νέος” και “δημιουργικός” δεν έχουν ηλικιακό προσδιορισμό. Ένας αιώνιος έφηβος, εραστής της προσφοράς, και έτοιμος πάντα να δημιουργήσει από το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκφράσει τις μοναδικές ευαισθησίες του! Σπάνιος Άνθρωπος!! Λείπουν τέτοιοι άνθρωποι και θα λείπουν σε όλους μας! Καλό του ταξίδι…”

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια  στην οικογένεια τους συγγενείς και τους οικείους του Γιάννη Καπώνη.
Καλό ταξίδι Γιάννη μου…

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα