Σάββατο, 20/04/2024 | 15:28

Η κριτική που αρχικά υποχώρησε και επικράτησε η σιγή…

512 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2021, 1:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η κριτική απέναντι στους εκπροσώπους φορέων και στα πολιτικά πρόσωπα είναι σε αρκετές των περιπτώσεων επιβεβλημένη.

Αναφέρομαι στην καλοπροαίρετη κριτική για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με αναπτυξιακό ορίζοντα και με γνώμονα το γενικό καλό του συνόλου.

Πριν κάποιο χρονικό διάστημα βλέπαμε σε τοπικό επίπεδο στην Π.Ε. Πρέβεζας μια μερίδα συλλόγων, μέσων κλπ, να ασκούν κριτική στην Περιφέρεια, τόσο στον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου.

Δεν έχω λόγους να αμφβιστήσω ότι επί το πλείστον αυτή η κριτική που ασκήθηκε ήταν καλοπροαίρετη (τονίζω επί το πλείστον) και ο υπογράφων το κείμενο είχε δημόσια αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και μάλιστα δημόσια, μπροστά σε όλους τους φορείς πριν την έλευση του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ασκήθηκε κριτική για τη σύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους οδικούς άξονες, για την Εθνική οδό Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας κ.α.

Η εμμονή όμως στην κριτική όταν μάλιστα δίνονται απαντήσεις , είναι κάτι διαφορετικό.

Σαφώς και οι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου θα συνεχίζουν να ακούν κριτική, σαφώς υπήρξαν και θα υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα, αυτή είναι άλλωστε και η έννοια της δημοκρατίας.

Η κριτική όμως εκ των… έσω που ασκήθηκε τόσο στον Αλέξανδρο Καχριμάνη όσο και στον Στράτο Ιωάννου, άρχισε να υποχωρεί αρχικά και στη συνέχεια αυτό που επικράτησε ήταν η σιγή.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, βλέποντας το μεγάλο ποσό (570 χιλιάδες ευρώ) που έβγαλε η περιφέρεια Ηπείρου για το νοσοκομείο Πρέβεζας αλλά και τα τόσα άλλα χρήματα που βγήκαν για μια σειρά από  έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, έκαναν πιθανότατα ορισμένους από τους “Εσωτερικούς Επικριτές” να αναθεωρήσουν.

Εντάξει για το νοσοκομείο, αλλά όλα για τα υπόλοιπα έργα; Για τους ΤΟΕΒ: Για τα έργα στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας; Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό; Τόσα χρόνια πόσα έργα κάνει στους δήμους του νομού Πρέβεζας, η Περιφέρεια Ηπείρου που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ανήκουν αυστηρά στις αρμοδιότητές της;

Μην προσποιείστε ορισμένοι ότι ξαφνικά ανακαλύψατε την Αμερική!

Το νερό-νεράκι έλεγαν στην παράκτια ζώνη του νομού Πρέβεζας και το καλοκαίρι εκτιθέμεθα στους επισκέπτες και σ’ αυτό το μείζον ζήτημα η Περιφέρεια Ηπείρου εκεί, για να δώσει λύσεις και σ’ αυτό το ζήτημα.

Η κριτική σαφώς και θα συνεχιστεί όταν επιβάλλεται, δημοκρατία έχουμε  όμως καλό είναι να αναγνωρίζουμε και τα θετικά και θετικά από την Περιφέρεια Ηπείρου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, υπάρχουν ουκ ολίγα…

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα