Σάββατο, 21/05/2022 | 21:48

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο, Δ. Ζήρου

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2021, 9:57 πμ | 0 σχόλια

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο, Δ. Ζήρου, Π.Ε. Πρέβεζας, είναι μία κίνηση πολιτών, της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Γεωργίου, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ακύρωση των σχεδίων κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού έργου, που υπέπεσε στην αντίληψή μας  εδώ και ελάχιστες ημέρες, αφού μέχρι στιγμής οι διεργασίες, που έχουν λάβει χώρα, είναι αθόρυβες. Η Επιτροπή απαριθμεί ένα μεγάλο αριθμό μελών που συνεχώς αυξάνεται.

Η επιστολή που αποστέλλεται, σήμερα, στα Μ.Μ.Ε. της Ηπείρου και της Λευκάδας είναι αυτή που στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής μας, ώστε καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να συμβάλλει στην ακύρωση αυτού του έργου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφική για την περιοχή μας προοπτική, αφού σχεδιάζεται ένα έργο ακριβώς στις πηγές του Αγίου Γεωργίου που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι, υδροδοτούν το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.
 Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει :
– Διάνοιξη υπόγειας τάφρου μήκους 500μ με διαστάσεις 4,60μ πλ. x 4,50μ ύψος για την οποία θα απαιτηθεί
– Διάνοιξη τούνελ πεταλοειδούς μορφής διαστάσεων 6,50μ πλάτους x 7.00μ ύψους
εργασίες δηλαδή σφοδρών ανατινάξεων ακριβώς στο σημείο που, οι μελέτες ετών έχουν αποδείξει, βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας των πηγών του Αγίου Γεωργίου και το υπόγειο δίκτυο τροφοδότησής τους. Γίνεται αμέσως αντιληπτός ο άμεσος κίνδυνος που διατρέχουν οι πηγές, με ολέθρια συνέπεια τη διακοπή υδροδότησης.
 
Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι αρμόδιοι επιστήμονες γεωλόγοι και περιβαλλοντολόγοι.
Το έργο αυτό έχει ήδη την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και η διαδικασία αδειοδότησής του έχει πάρει το δρόμο της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μετά από ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
Καλούμε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της νοτίου Ηπείρου και της Λευκάδας να αντιδράσουμε μαζικά ενάντια σε αυτό το έργο- έγκλημα.
Καλούμε, εσάς, τα Μέσα Επικοινωνίας να σταθείτε συμπαραστάτες στον αγώνα μας και να αναδείξετε το θέμα στο μέγιστο βαθμό.

Πρέπει όλοι μαζί να αποτρέψουμε την καταστροφή που επέρχεται.

 

Με τιμή
Η Επιτροπή Αγώνα

 

 

Τηλ. Επικοιν.
Επιτροπής Αγώνα
6937005166
Ρίζος Αχιλλέας
(Υπτγος ε.α., τ. Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού)
Η φωτό είναι αρχείου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα